26.9 C
Belgrade

Održan sastanak Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona EU i Republike Srbije

Na jučerašnjem sastanku Zajedničkog konsultativnog odbora govorilo se o pripremi regionalnih i lokalnih vlasti za učešće u Komitetu regiona Evropske unije, a teme su bile podeljene prema aktuelnim dešavanjima.

Pored važnosti uključivanja lokalnih i regionalnih vlasti u sam proces priključivanja Evropskoj uniji, govorilo se i o snalaženju vlasti u Srbiji tokom trajanja krize izazvane korona virusom.

Govornici su istakli važnost dijaloga i saradnje između lokalnih organa vlasti u Srbiji i Evropskoj uniji, kako bi naša država što spremnije dočekala predstojeći period, posebno nakon što smo prihvatili novu metodologiju proširenja.

Na sastanku su važne poente izneli: Ketrin Vent, šefica jedinice (Srbija) Generalne direkcije za susedstvo i pregovore o proširenju EK, kao i Vladimir Bilčik, stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju i poslanik Evropskog parlamenta, koji su jasno predočili ključne tačke za napredak Srbije u tom procesu.

Sa sprske strane o navedenim temama govorile su, između ostalih, Ana Hrustanović, ambasador i šef Misije Republike Srbije pri Evropskoj uniji i Dragana Sotirovski, gradonačelnik Niša i kopredsedavajući ZKO.

Nataša Mijatović, član Veća Gradske opštine Vračar i Zajedničkog konsultativnog odbora učestvovala je na ovom sastanku kao deo srpske delegacije.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...