12.6 C
Belgrade

Održan treći dečiji fudbalski turnir “Progar kup 2021”

Fudbalski klub “Borac” iz Progara organizovao je tokom vikenda tradicionalni turnir u fudbalu za mlađe kategorije “Progar kup 2021”.

Na trećem po redu turniru učestvovalo je 40 ekipa iz Srbije i regiona a na teren je istrčalo oko 500 malih fudbalera, podeljeni po generacijama od 2010. do 2013. godišta.

Svečano otvaranje turnira je upriličeno u subotu, 19. juna, u 10 časova, nakon čega su svoje fudbalske veštine pokazali fudbaleri 2011. i 2013. godište a FK „Borac“ Progar je osvojio prvo mesto u generaciji 2013. i to im je najveći uspeh do sada. U nedelju, 20. juna, igrali su 2010. i 2012. godište a za najbolje pojedince u kategorijama: najbolji igrač, najbolji golmana i najbolji strelac turnira, organizator je obezbedio pehare dok je svaki mladi fudbaler dobio specijalnu medalju za učešće. Organizator turnira FK „Borac“ Progar je obezbedio pehare za prvo, drugo i treće mesto za generaciju 2010/2011/2012 i 2013. kao i za fudbalsku ekipu koja je osvojile četvrto mesto, kao podstrek da nastave vredno da treniraju i budu još bolji.

Predsednik FK „Borac“ Progar Milan Milanović zahvalio se privrednicima sa teritorije opštine Surčin koji su pomogli u organizaciji turnira kao i Gradskoj opštini Surčin i predsedniku Stevanu Šuši na pomoći, jer podrška lokalne samouprave mnogo znači u organizaciji ovako velike sportske manifestacije.

Takmičenju u fudbalu je prisustvovao i član Veća GO Surčin Predrag Baroš, koji se družio sa malim fudbalerima i iskoristio priliku da obiđe renovirane klubske prostorije i svlačionice, i uveri se da fudbaleri imaju odlične uslove za rad i trening, o čemu brine rukovodstvo FK “Borac“, i trudi se iz godine u godinu da što više poboljša uslove. Vrhunski treneri škole fudbala maksimalno predano i vredno rade sa decom, taj rad daje dobre rezultate, a rezultati su se mogli videti tokom vikenda na stadionu FK „Borac“ u Progaru. Pored toga, predanost radu sa decom manifestuje se i sve većim brojem upisane dece u školu fudbala, i to ne samo dece iz Progara, već i iz Jakova, Boljevaca, Bečmena, Kupinova…

Prvi dečiji fudbalski turnir FK „Borac“ Progar je organizovao u junu 2019. godine, sa nadom da će postati tradicionalan, i tada su na turniru učestvovale 33 ekipe iz cele Srbije, generacija 2008 – 2011. godište, a danas se organizuje već treći put po redu i sve je veća posećenost i zainteresovanost.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...