-2.2 C
Belgrade

Održana 11. sednica Skupštine Gradske opštine Surčin

Na 11. sednici Skupštine Gradske opštine Surčin, održanoj 30. novembra 2021. godine, usvojena je Druga Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Gradske opštine Surčin, za tekuću 2021. godinu. Ovaj rebalans budžeta omogućiće završetak određenih projekata.

Kako ističe Biljana Branković, načelnica Odeljenja za finansije GO Surčin, utvrđeno je da pojedine investicije, za koje su izdvojena značajna sredstva u budžetu, nije moguće iz različitih razloga završiti. Kako sredstva ne bi ostala neraspoređena, prebačena su na projekte i investicije koje je moguće završiti do kraja tekuće godine, kao što je izrada projekta za sređivanje trga u Progaru. Jedan od prioriteta biće i Dubrovačka ulica u Surčinu zbog izgradnje nove pijace. Pored toga raspoređena su i određena sredstva dobijena od Grada Beograda. Deo sredstava ide za verske zajednice, a deo je odvojen i usmeren na projekte za penzionere, istakla je načelnica.

Odlukom Skupštine obavljena je i preraspodela sredstava za potrebe Kulturnog centra “Surčin”, Turističku organizaciju GO Surčin, kao i za predškolsku ustanovu.

Groblja na području opštine biće obnovljena sledeće godine, a u opštini ističu da su od velike važnosti i planovi detaljne regulacije. Iako neki od tih poslove neće početi u ovoj godini, krenuće javne nabavke i priprema tenderske dokumentacije kako bi u prvom kvartalu 2022. godine projekti bili realizovani.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
overcast clouds
-2.2 ° C
-0.2 °
-4.3 °
85 %
0kmh
88 %
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °
Уто
1 °

Servisne vesti