16.6 C
Belgrade

Održana 13. Čukarička ferijalna roštiljijada

Tradicionalna turističko-sportska, kulturna i porodična manifestacija “Čukarička ferijalna roštiljijada“ održana je danas na piknik terenima na Adi Ciganliji, u organizaciji Ferijalnog saveza Čukarice, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Čukarica i Turističke organizacije Čukarica. Kao i ranijih godina, manifestaciji koja se održava trinaestu godinu zaredom pod sloganom „Ćumurom sa humorom“, podršku su pružili i Turistička organizacija Beograda i Sekretarijat za privredu grada Beograda.

Čukaričku ferijalnu roštiljijadu otvorio je predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić.

„Drago nam je da smo se okupili na još jednoj, i to 13. Čukaričkoj ferijalnoj roštiljijadi, koja iz godine u godinu prerasta u događaj sa sve više poklonika i posetilaca. Zdovoljstvo mi je da imamo i drage goste, predstavnike Turskog kulturnog centra u Beogradu sa direktorom Dinserom Sahinom, a koji će nam, iako u velikoj meri poznajemo i uveliko uživamo u njihovoj trtadicionalnoj kuhinji, danas možda otkriti i još neke tajne njihove čuvene gastronomije. Takođe, drago mi je da je više od 100 ekipa spremno da pokaže svoje umeće i da je stručni žiri objektivan te će birati  i najbolje među najboljim“, poručio je predsednik Kolarić izražavajući zahvalnost idejnom tvorcu i organizatoru Ferijalnom savezu Čukarice.

Predsednik Kolarić je istakao da Gradska opština Čukarica, zajedno sa Turističkom organizacijom Čukarice, podržava manifestaciju koja je godinama simbol porodičnog druženja, dobrog raspoloženja i kvalitetne gastronomije.

Učesnike su pozdravili i direktorka TO Čukarica Dragana Zec, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, predsednik Ferijalnog saveza Srbije i predsednik Srpske asocijacije kompanijskog sporta Velizar Đerić, predsednica Ferijalnog saveza Čukarice Zorica Spaskov, kao i gosti iz TO Kikinda i TO Novi Bečej.

Po oceni stručnog žirija, predstavnika Visoke hotelijersko-ugostiteljske škole i profesionalnih kuvara beogradskih restorana, prvo mesto u pripremi roštilja pripalo je Turističkoj organizaciji grada Kikinde, drugo mesto ferijalnom klubu „Ferijalac“ iz Smedereva, dok je trećeplasirana bila ekipa Udruženja „Treće doba“ iz Smedereva.

Pored pripreme roštilja, za sve posetioce pripremljen je i bogat sportsko-zabavni i kulturni program, a najmlađi su se družili sa animatorima udruženja „Moj super raspust“. U kulturno-umetničkom programu održan je takmičarski festival folklora, kao i festival tradicionalnih sportskih takmičenja, na kojem su se posetioci oprobali u nadvlačenju konopca, hodanju na štulama, bacanju kamena s ramena i drugim pomalo zaboravljenim nadmetanjima.

Prvo mesto na festivalu folklora osvojio je KUD „Radost“ iz sela Rakovica.

U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi, kao i prethodnih godina, organizovana je akcija dobrovoljnog davalaštva, dok su volonteri Crvenog krsta Čukarica prezentovali veštine pružanja prve pomoći.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °