17.6 C
Belgrade

Održana 13. Čukarička ferijalna roštiljijada

Povodom obeležavanja Dana slovenske pismenosti i kulture, 24. maja sa početkom u 13 časova, Kulturni centar „Čukarica“ organizuje kulturno-umetnički program pod nazivom „Knjigoljupci“.

U prvom delu programa biće predstavljena prezentacija i kratki filmovi o nastanku i širenju pismenosti kod Slovena, koje su pripremili učenici OŠ „Jovan Dučić“ na čelu sa nastavnicima Vesnom Kostić i Tatjanom Hadžić Jovović, a u drugom delu biće dodeljene nagrade učenicima koji su učestvovali u programu „Čitalačka značka Čukarice 2022.“ i upriličeno druženje sa književnim kritičarem, Violetom Đorđević.

I ove godine, na adresu naše ustanove pristigao je veliki broj čitalačkih dnevnika učenika iz osnovniš škola sa Čukarice i Srpskih dopunskih škola iz Francuske, Italije, Austrije, Grčke, Nemačke, Velike Britanije…

Deca su sa pažnjom čitala zadatu literaturu, trudeći se da pročitana dela slikovito dočaraju u svojim dnevnicima, što su i uspeli.

Ovim putem se zahvaljujemo učenicima i njihovim nastavnicima na učešću, a time i podršci u nastajanju da unapredimo čitalašku kulturu naših učenika.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
17.6 ° C
17.8 °
16.4 °
48 %
4.6kmh
0 %
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
17 °
Суб
11 °
Нед
16 °