-2.6 C
Belgrade

Održana 14. sednica Skupštine

U petak, 11. februara 2022. godine održana je 14. sednica Skupštine Gradske opštine Zemun.

Na početku zasedanja odbornici su usvojili Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o

Stalnim manifestacijama u oblasti sporta od značaja za Opštinu, i u korpus događanja je ušao i dečiji fudbalski turnir ”A, bila su samo deca”, koji je posvećen čuvanju uspomene na nedužno stradale mališane u toku NATO bombardovanja. Inicijativu da turnir, koji se organizuje od 2012. godine bude uvršten u stalne opštinske manifestacije pokrenulo je UG ”Pokret za razvoj Batajnice”.

U daljem radu, saziv je doneo Odluku o izmenama Odluke o pravu na novogodišnju novčanu čestitku majci prvorođene devojčice i prvorođenog dečaka. Takođe, data je saglasnost na Statut Turističke organizacije Gradske opštine Zemun.

U nastavku zasedanja, Skupština je donela Odluku o razrešenju i imenovanju Izborne komisije Gradske opštine Zemun.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, osvrćući se na odbornička pitanja govorio je o infrastrukturnim radovima koji se izvode na teritoriji Opštine i podržao je inicijative o promeni naziva određenih ulica, i rekao da će konkretni predlozi biti upućeni Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda, u čijoj je nadležnosti imenovanje ulica.

Predsednik Skupštine GO Zemun Miroslav Gajić pozvao je odbornike da aktivnije učestvuju u radu Skupštine, da pokreću inicijative i daju predloge koji Zemun čine još boljim mestom za život.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
-1.8 ° C
-1.2 °
-2.6 °
73 %
4.1kmh
75 %
Уто
-2 °
Сре
1 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °