2.9 C
Belgrade

Održana 15. Biciklijada u Vrčinu

U organizaciji ovogodišnje biciklijade učestvovali su pored Gradske opštine Grocka, Biciklistički savez Beograda, Udruženje građana „Složno za Vrčin“, kao i Grad Beograd. Predsednik opštine, Dragan Pantelić sa osnivačem udruženja građana „Složno za Vrčin“, Rade Knežević, predsednicom Biciklističkog saveza Beograda, Jelena Lončarević i odbornikom Gradske opštine Grocka Mile Stanarević zajedno su zvanično otvorili ovu tradicijalnu manifestaciju.

Ovogodišnju petnaestu po redu biciklijadu u Vrčinu ulepšalo je Kulturno umetničko društvo Stevan Štrbac iz Vrčina koji je u muzičkom delu programa nastupio sa Igrama iz Lečve, Spletom igara iz Šumadije i Igrama iz zapadne Srbije, koje je u tri bloka izveo dečiji ansambl „Slavuj“.

U muzičkom delu programa predstavili su se i učenici Osnovne škole Sveti Sava iz Vrčina koji osvajaju nagrade na takmičenjima. Pripremu je odradila nastavnica muzičke kulture Mila Đačić. Prva je nastupila učenica 6 razreda Dragana Đorđević, sa osvojenom prvom nagradom na gradskom takmičenju „Zlatna Sirena“, a izvođenjem autorske pesme „Samo Ljubav“ osvojila je drugu nagradu na Republičkom Takmičenju. Danas je izvela pesmu „BIL, BIL“.

Sport i muzika uvek idu zajedno. Ovogodišnju biciklijadu ulepšala je i učenica 7 razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Vrčina, Ana Milenković, uz pripremu nastavnice muzičke kulture Mile Đačić, sa osvojenom prvom nagradom na gradskom takmičenju „Zlatna Sirena“. Ana Milenković izvela je numeru „Zaspo Janko“.

Na današnjoj petnaestoj po redu biciklijadi održano je takmičenje u 5 kategorija. Prvo su snage odmerili najmlađi učesnici biciklijade, deca predškolskog uzrasta. Nakon njih, takmičila su se deca prvog i drugog razreda osnovnih škola, dečaci i devojčice. Treća kategorija su dečaci i devojčice koja pohađaju treći i četvrti razred, zatim trke za decu petog i šestog razreda i na kraju učenici sedmog i osmog razreda u kategoriji dečaka i devojčica.

U današnjem delu sportske manifestacije po prvi put održana je trka Biciklističkog Saveza Beograda.

Medalje najboljima iz trka članova Biciklističkog saveza Beograda dodelio je odbornik GO Grocka Mile Stanarević.

Za 2 Kategoriju od 1 do 2 razreda osnovne škole medalje je uručila predsednica Biciklističkog saveza Beograda Jelena Lončarević.

Za 3 kategoriju: od 3 do 4 razreda osnovne škole medalje je uručio predsednik udruženja građana „Složno za Vrčin“ Rade Knežević.

Za 4 Kategoriju od 5 do 6 razreda osnovne škole sjajna odličja će uručio je Predrag Jašarević ispred udruženja građana Složno za Vrčin.

Za 5 kategoriju od 7 do 8 razred osnovne škole medalje je uručila član Veća Gradske opštine Grocka zadužena za oblast zdravstva, gospođa Marijana Koprivica.

Glavne nagrade ovogodišnje manifestacije su bile 3 bicikle. Prva mesta iz svake kategorije takmičara učestvovala su u srećnom izvlačenju za glavnu nagradu.

Treću nagradu uručila je Aleksandra Ristić, koja je u organizacionom odboru ovogodišnje manifestacije, drugu nagradu, bicikl uručio je član Veća zadužen za oblast sporta, gospodin Spasoje Živanović, a prvu nagradu, takođe bicikl uručio je predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °