2.5 C
Belgrade

Održana 16. sednica Skupštine GO Rakovica

Na 16. sednici Skupštine GO Rakovica koja je održana danas, usvojen je budžet Gradske opštine Rakovica za 2023. godinu.

Osim budžeta, usvojene su odluke o merilima i načinu izbora projekata u oblasti kulture, zatim crkava i verskih zajednica i iz oblasti udruženja, dok je usvojena i odluka o zadovoljenju potreba i interesa građana u oblasti sporta u našoj opštini.

Odbornici GO Rakovica usvojili su rešenje o davanju saglasnosti na odluke Nadzornog odbora JP „Poslovni centar Rakovica“ o usvajanju Programa poslovanja ovog preduzeća za 2023. godinu i posebnog Programa korišćenja subvencija iz budžeta GO Rakovica za 2023. godinu.

Usvojena je odluka o davanju saglasnosti na odluku Upravnog odbora Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica o izmenama i dopunama Statuta.

Takođe je usvojeno rešenje o davanju saglasnosti na odluke Upravnog odbora Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica o usvjanju Plana i programa rada i Plana rashoda i izdataka Centra za 2023. godinu.

Odbornici Skupštine GO Rakovica većinom glasova su usvojili i rešenje o razrešenju člana Nadzornog odbora Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, kao i rešenje o imenovanju člana Nadzornog odbora ovog Centra.

Na sednici su usvojena rešenja o izmeni rešenja o obrazovanju Štaba za vanredne situacije GO Rakovica, kao i Plan rada Štaba za vanredne situacije za 2023. godine.

GO Rakovica

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.5 ° C
3 °
1.7 °
78 %
4.6kmh
75 %
Нед
3 °
Пон
3 °
Уто
5 °
Сре
6 °
Чет
2 °