4.4 C
Belgrade

Održana 21. sednica Gradske izborne komisije

Gradska izborna komisija sinoć je na 21. sednici usvojila Rešenje o poništavanju glasanja na izborima za odbornike Skupštine Grada Beograda, održanim 3. aprila 2022. godine, na biračkom mestu broj 31 (OŠ „Filip Višnjić”) u gradskoj opštini Palilula.

Usvojeno je i Rešenje o poništavanju glasanja na biračkom mestu broj 39 (MZ „Terazije”) u gradskoj opštini Stari grad, kao i Rešenje o poništavanju glasanja na biračkom mestu broj 106 (Dom kulture Velika Moštanica – Velika sala) u gradskoj opštini Čukarica.

Na večerašnjoj sednici usvojeno je i rešenje kojim se konstatuje da se rezultati glasanja na izborima za odbornike Skupštine Grada Beograda, održanim 3. aprila 2022. godine, ne mogu utvrditi na biračkom mestu broj 49 (OŠ „Ivan Milutinović”) u gradskoj opštini Palilula.

Doneto je i Rešenje o usvajanju zahteva proglašenih opozicionih izbornih lista pod nazivom Vladeta Janković – Ujedinjeni za pobedu Beograda i pod nazivom Duško Vujošević – Boris Tadić – Ajmo ljudi za kontrolu zapisnika o radu biračkog odbora na sprovođenju glasanja za izbor odbornika Skupštine Grada Beograda po uzorku. Uvidom u Izveštaj o preliminarnim rezultatima izbora, proglašene opozicione liste osvojile su više od dva odsto glasova. Za sprovođenje tog rešenja Gradska izborna komisije je donela Odluku o obrazovanju komisije za kontrolu zapisnika o radu biračkog odbora na sprovođenju glasanja.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
4.4 ° C
5.2 °
3.8 °
67 %
5.1kmh
75 %
Сре
4 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °