18.6 C
Belgrade

Održana 6. sednica Skupštine Gradske opštine Rakovica

U velikoj sali Gradske opštine Rakovica, sa početkom u 11.00 časova, održana je 6. sednica Skupštine Gradske opštine Rakovica. Nakon usvajanja izvoda iz zapisnika sa prethodne sednice, odbornici su većinom glasova usvojili predloženi dnevni red 6. sednice Skupštine. Na sednici su odbornici raspravljali o četrnaest tačaka dnevnog reda.

Većinom glasova usvojen je predlog Odluke o prestanku mandata odbornika Skupštine gradske opštine Rakovica, nakon čega je napravljena pauza u toku koje je zasedala Administrativno mandatna komisija koja je Skupštini predložila izveštaj o dodeli mandata radi popune upražnjenog mesta odbornika Skupštine GO Rakovica na listi SNS-Aleksandar Vučić-Za našu decu. Predlog odluke o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine gradske opštine Rakovica usvojen je većinom glasova.

Većinom glasova usvojeni su: predlog Odluke o završnom računu budžeta Gradske opštine Rakovica za 2020. godinu, predlog Odluke o drugom rebalansu budžeta Gradske opštine Rakovica za 2021. godinu, predlog Odluke o pokretanju procesa izrade plana razvoja Gradske opštine Rakovica 2021-2030, predlog Rešenja o izmeni rešenja o imenovanju izborne komisije Gradske opštine Rakovica.

Takođe, Skupština GO Rakovica je većinom glasova usvojila predlog Rešenja o davanju saglasnosti na odluku nadzornog odbora JP „Poslovni centar Rakovica“ o usvajanju finansijskog izveštaja za 2020. godinu, predlog Rešenja o davanju saglasnosti na odluku nadzornog odbora JP „Poslovni centar Rakovica“ o raspodeli dobiti iz 2020. godine, predlog Rešenja o davanju saglasnosti na odluku nadzornog odbora JP „Poslovni centar Rakovica“ o usvajanju druge izmene programa poslovanja JP „Poslovni centar Rakovica“ za 2021. godinu, predlog Rešenja o davanju saglasnosti na odluku nadzornog odbora JP „Poslovni centar Rakovica“ o usvajanju izmene i dopune posebnog programa korišćenja subvencija iz budžeta Gradske opštine Rakovica za 2021. godinu, predlog Rešenja o davanju saglasnosti na odluku nadzornog odbora JP „Poslovni centar Rakovica“ o izmenama i dopunama statuta JP „Poslovni centar Rakovica“, predlog Rešenja o izmeni rešenja o obrazovanju Štaba za vanredne situacije Gradske opštine Rakovica, kao i predlog Strategija za mlade Gradske opštine Rakovica za period 2021-2025.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
broken clouds
18.6 ° C
19.2 °
17.6 °
40 %
0.9kmh
75 %
Пон
18 °
Уто
22 °
Сре
26 °
Чет
28 °
Пет
27 °