2.5 C
Belgrade

Održana jedanaesta sednica Skupštine Gradske opštine Zvezdara

Jedanaesta sednica Skupštine Gradske opštine Zvezdara, kojom je predsedavao predsednik Skupštine GO Zvezdara Aleksandar Eror, održana je danas u Skupštinskoj sali Gradske opštine Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 77.

Na sednici su usvojene Odluka o izdvajanju budžetskih sredstava za nabavku fasadne stolarije i sobnih vrata za potrebe KBC Zvezdara, Odluka o izdvajanju budžetskih sredstava za pokrivanje kapele bakrom, izrada granitnih stepenica i prilaza u hram i zamena dela dotrajale stolarije na Hramu Svetog Trifuna u Malom Mokrom Lugu, Odluka o izdvajanju budžetskih sredstava za izvođenje građevinsko zanatskih radova na fasadi objekta Policijske stanice Zvezdara, kao i Odluka o izdvajanju budžetskih sredstava za nabavku fasadne stolarije za potrebe Hrama Pokrova presvete Bogorodice na Zvezdari.

Pored ovoga, Skupština Gradske opštine Zvezdara je donela i Odluku o rebalansu budžeta Gradske opštine Zvezdara za 2022. godinu, Odluku o dopuni Odluke o Upravi Gradske opštine Zvezdara, Odluku o obavljanju poslova eksterne revizije završnog računa budžeta Gradske opštine Zvezdara za 2021. godinu i Odluku o verifikaciji Pravilnika o sufinansiranju energetske sanacije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Zvezdarske odbornice i odbornici usvojili su Program za mlade 2022 – 2026, Izveštaj o realizaciji Lokalnog akcionog plana zapošljavanja Gradske opštine Zvezdara za period 2021-2023. – Aktivnosti realizovane u 2021. godini, Izveštaj o realizaciji Programa za unapređenje položaja izbeglica, interno raseljenih lica i povratnika na teritoriji Gradske opštine Zvezdara za period 2021-2024. i o radu Saveta za migracije u Gradskoj opštini Zvezdara za period januar-decembar 2021. godine, Izveštaj o radu i realizaciji Godišnjeg plana i programa poslovanja Javnog preduzeća Sportski centar „Olimp-Zvezdara“ – Beograd za period 01.01. – 31.12.2021. godine i Izveštaj o radu Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske  opštine Zvezdara za 2021. godinu.

Po skraćenom postupku zvezdarska Skupština je usvojila Odluku o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Izborne komisije Gradske opštine Zvezdara u stalnom sastavu i Rešenje o imenovanju Saveta filmskog festivala ,,Zvezdarske otvorene noći filmskih avantura-ZONFA“.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °