20.1 C
Belgrade

Održana Konferencija u okviru projekta „Ekološko vršnjačko osnaživanje (EVO)“ u GO Zvezdara

Edukacija učenika i nastavnika zvezdarskih škola u okviru projekta „Ekološko vršnjačko osnaživanje“ koji realizuje Centar za održivi razvoj i bezbednost saobraćaja održana je u zgradi Opštine Zvezdara.

Ispred Opštine Zvezdara bile su prisutne članice Veća Gordana Mišev i Violeta Filip. Gordana Mišev je naglasila da Opština veliku pažnju posvećuje unapređenju životne sredine na svojoj teritoriji dodavši da su u toku aktivnosti na realizaciji deset projekata iz ove oblasti.

Tokom edukacije, učenici su predstavili dosadašnje projekte u oblasti održivog razvoja i zaštite životne sredine, dok je sam kraj predavanja bio rezervisan za radionicu pod nazivom „I šta ćemo dalje?“

Projekat obuhvata edukaciju konferencijskog tipa za po jednog nastavnika i 5 učenika sedmih razreda osnovne škole sa teritorije opštine Zvezdara. Projekat „Ekološko vršnjačko osnaživanje“ ima za cilj podizanje svesti i znanja u oblasti ekologije i održivog razvoja mladih i njihovih nastavnika iz svih osnovnih škola sa teritorije Zvezdare, osnaživanje učenika da deluju među svojim vršnjacima u oblasti ekologije kao i osnaživanje i akciono povezivanje škola i opštinskih struktura u oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

Projekat je sufinansiran u okviru  programa/projekata udruženja građana i drugih pravnih lica GO Zvezdara u 2022. godini.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
25.5 ° C
26.3 °
23.6 °
54 %
3.1kmh
0 %
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
28 °
Пет
28 °
Суб
28 °