19.2 C
Belgrade

Održana manifestacija „Dan zdravih navika – Svi na vagu“

Manifestacija Dan zdravih navika – Svi na vagu u organizaciji Udruženja za prevenciju gojaznosti „Svi na vagu“, održana je juče na trgu ispred Gradske opštine Zvezdara.

Brojni posetioci su imali priliku da besplatno provere zdravstveno stanje organizma i da na specijalnim vagama provere telesnu težinu, BMI, procenat viscelarne i mišićne masti, kalorijski unos, a nakon rezultata merenja zainteresovani su mogli da dobiju i kompletan stručni savet u vezi sa ishranom.

Foto: beogradski.rs

Stručni tim merio je i vitaminsko – mineralni status organizma i šećera u krvi.

Milka Raičević, predsednica Udruženja „Svi na vagu“ istakla je da je cilj projekta da se građanima omogući da kontrolišu svoje zdravlje van Domova zdravlja kao i da preventivne aktivnosti budu dostupne svima.

Milka Raičević, foto: beogradski.rs

– Želja nam je da se preventivnim pregledima spreče bolesti savremenog čoveka. Mnogi posetioci su prvi put stali na vagu, saznali koliko su teški, koliko imaju viscelarnih masti, mišićne mase. Mnogi građani su naši stalni posetioci, prate nas iz manifestacije u manifestaciju kontrolišući svoje zdravlje i upoređujući parametre sa prethodnog merenja – rekla je Milka i dodala da se većina gojaznih posetioca uz konsultaciju sa volonterima opredelila da zatraži pomoć nutricioniste u savetovalištima za ishranu u okviru Domova zdravlja i savetovališta za dijabetes.

Foto: beogradski.rs

U kulturno – umetničkom programu nastupili su učenici OMŠ „Vladimir Đorđević” i solista Opere Narodnog pozorišta Mihajlo Šljivić.

Foto: beogradski.rs

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
18.3 ° C
18.7 °
16.4 °
81 %
3.1kmh
75 %
Нед
20 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °