26.1 C
Belgrade

Održana prva sednica Saveta za zapošljavanje Grada Beograda

Prva sednica novoformiranog Saveta za zapošljavanje Grada Beograda, kojoj je predsedavao član Gradskog veća Igor Mušić, održana je danas. Sednici je prisustvovao i sekretar za privredu Nikola Kožović.

Članice Saveta za zapošljavanje čine sve institucije sa teritorije grada Beograda koje se na direktan ili indirektan način bave podsticajem zapošljavanja, kao i predstavnici udruženja poslodavaca i sindikata.

Cilj formiranja ovakvog organa je uspostavljanje saradnje i koordinacija svih službi u cilju povećanja zaposlenosti, podrške sektora malih i srednjih preduzeća, jer jačanjem privrednih subjekata podstičemo i zapošljavanje.

Prvi zadatak Saveta je da Skupštini Grada Beograda predloži na usvajanje lokalni akcioni plan zapošljavanja Grada Beograda za 2023. godinu.

Donošenjem lokalnog akcionog plana zapošljavanja stvara se osnova za rešavanje problema nezaposlenosti, kreiranje nove originalne mere aktivne politike zapošljavanja prilagođene lokalnim potrebama, omogućavanje apliciranja za sufinansiranje programa i mera aktivne politike zapošljavanja kod republičkih institucija, kao i za dobijanje sredstava iz međunarodnih i donatorskih izvora.

Lokalni akcioni plan Grada Beograda će sadržati sve programe i mere aktivne politike za podsticanje zapošljavanja i samozapošljavanja na teritoriji Beograda.

Član Gradskog veća Igor Mušić naglasio je veliki značaj formiranja ovakvog tela.

– Umrežavanje, saradnja i zajednički rad na sprovođenju mera za podsticanje zapošljavanja, kako finansijskih tako i drugih vidova podrške dovešće do ispunjenja cilja, a to je što niža stopa nezaposlenosti na teritoriji grada Beograda – istakao je Mušić i pozvao sve prisutne predstavnike institucija da se aktivno uključe u rad Saveta i pruže svoj doprinos zajedničkom cilju.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
25.5 ° C
26.3 °
23.6 °
54 %
3.1kmh
0 %
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
28 °
Пет
28 °
Суб
28 °