19.2 C
Belgrade

Održana radionica Volonterskog servisa na 17. Karnevalu brodova

Više od 200 mališana uzrasta od 3 do 13 godina učestvovalo je na radionicama Voloneterskog servisa Zvezdare na 17. Karnevalu brodova koji je održan na temu „Čuvajmo naše reke“.

Sa mnogo kreativnosti, ozbiljnosti i radosti, deca su ispisivala poruke na pripremljenim brodovima i ribama od kartona, kao i raznobojnim papirnatim brodovima koje su pravili posle kratke obuke. Deo radova je završio na improvizovanoj izložbi, a deo su poneli kao uspomenu sa ovog događaja. Neke poruke su završile simbolično u plastičnim flašama koje nisu bačene u reku. Radionice na Savskoj promenadi, u čijoj realizaciji su učestvovale volonterke Servisa Sunčica, Milena, Zorka, Evica, Dragana, Jelena i Nataša, su bile prilika za upoznavanje, druženje, razgovor zašto su važne reke i zašto treba da ih čuvamo, kao i kreativnost i učenje novih veština.

Pored malih Beograđana, u radionicama su učestvovali i mališani iz Prihvatilišta za decu Beograda, kao i deca koja ovih dana borave u Beogradu kao turisti. Najmlađi su zajedno svojim crtežima, porukama i radovima pokazali da znaju koliko su važne reke za putovanja, plovidbu, plivanje i uživanje u vodi i zelenilu oko nje i da je zbog toga važno da ih čuvamo. Ništa manje nisu bili zainteresovani ni roditelji, bake i deke, koji su se često pridruživali da i sami nauče, ili se podsete, kako se prave brodovi od papira i starih novina.

Volonterski servis Gradske opštine Zvezdara je učestvovao na ovoj manifestaciji na poziv Turističke organizacije Beograda. Materijal za radionicu je obezbedila Gradska opština Zvezdara.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
18.9 ° C
19.6 °
16.9 °
82 %
1.5kmh
75 %
Нед
20 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °