11.1 C
Belgrade

Održana sednica Saveta za zapošljavanje Grada Beograda

Druga sednica Saveta za zapošljavanje Grada Beograda održana je danas. Sednici je predsedavao član Gradskog veća Igor Mušić, koji je i predsednik Saveta, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Sednici su prisustvovali član Gradskog veća Vuk Mirčetić i podsekretar za privredu Radenko Durković.

Kako je na sednici Skupštine Grada Beograda usvojen Lokalni akcioni plan zapošljavanja grada Beograda za 2023. godinu, na dnevnom redu razmatrala se i dinamika sprovođenja mera i aktivnosti koje imaju za cilj podršku zapošljavanja i razvoja privrede, a koje će sprovoditi u 2023. godini sve institucije, članice Saveta za zapošljavanje.

– Cilj nam je da planirane mere sprovedemo i da na kraju godine uvidimo rezultate kao pokazatelje da su mere bile svrsishodne. Takođe, i van planiranih aktivnosti Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Beograda, Savet za zapošljavanje aktivno će raditi na poboljšanju opštih uslova za privređivanje i zapošljavanje na teritoriji grada Beograda – istakao je Mušić. 

Član Gradskog veća Vuk Mirčetić pohvalio je formiranje jednog ovakvog saveta i donošenje Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Beograda kao veoma važnog dokumenta za razvoj privrede grada i smanjenje stope nezaposlenosti u Beogradu.

Na sednici je usvojeno i formiranje Radne grupe za praćenje realizacije svih mera i aktivnosti predviđenih Lokalnim akcionim planom zapošljavanja grada Beograda za 2023. godinu, navodi se u saopštenju.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
clear sky
10.9 ° C
13.6 °
8.7 °
94 %
0kmh
0 %
Уто
25 °
Сре
26 °
Чет
23 °
Пет
23 °
Суб
22 °