12.6 C
Belgrade

Održana svečana sednica Skupštine Gradske opštine Rakovica

U velikoj sali Opštine Rakovica održana je 8. sednica Skupštine GO Rakovica. Sednica je imala radni i svečani deo.

U okviru radnog dela sednice, većinom glasova usvojen je rebalans budžeta Gradske opštine Rakovica, nakon čega je usledio svečani deo sednice.

Na svečanoj sednici uručene su zahvalnice zaslužnim institucijama, udruženjima i građanima. Zahvalnice su uručili predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić i članovi Veća GO Rakovica Snežana Predojević, Vesna Čingelić, Mirjana Guteša, Tomislav Pantelić, Novica Barjaktarović i Vladimir Kovačević Jurašin.
Zahvalnice u oblasti sporta dobile su Nina Portolan i Tijana Stamenović parakaratistkinje i Milan Smiljanić vicešampion u „powerlifting“-u. Za zalaganje u obrazovno-vaspitnoj i pedagoškoj oblasti zahvalnicu je dobila Radmila Aranđelović direktorka Predškolske ustanove Rakovica.

U okviru komunalne oblasti zahvalnice su dobili Boris Velimirović iz JKP „Javno osvetljenje“, rukovodilac pogona Dedinje u čijem je sastavu i opština Rakovica, zatim Branislav Sević direktor Sektora održavanja vodovodne mreže JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija“, Petar Andrijašević direktor JP „Gradsko stambeno“ i Momčilo Marsenić direktor JKP „Zelenilo Beograd“ pogon Rakovica.

Zahvalnice u Oblasti saobraćaja dobili su Ivan Tejić direktor JKP „Beograd put“ i Dušan Rafailović sekretar Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda.

U Oblasti ekologije zahvalnicu je dobio prof. dr Dragoman Rabrenović.

Zahvalnice su uručene i osvajačima nagrada na konkursu JKP „Zelenilo Beograd“ za najlepše uređene zelene površine. Dobitnici zahvalnica su upravnik zgrade Zoran Mutavdžić iz ul. Bogdana Žerajića 25 za najlepše uređeni prostor ispred stambene zgrade, Ivana Arsić koja je dobila nagradu za najlepše uređenu zelenu površinu ispred poslovnog objekta i OŠ „14 oktobar“ za najlepše uređeno školsko dvorište.

Za oblast društveno-korisnog rada zahvalnice su uručene Zorici Radaković dugogodišnjoj aktivistkinji organizacije Crveni krst, Manastiru Rakovica i Crkvi Sv. vladike Nikolaja Žičkog.

Za oblast bezbednosti zahvalnica je uručena Policijskoj stanici Rakovica.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
scattered clouds
12.6 ° C
13 °
12.5 °
83 %
3.6kmh
40 %
Пет
18 °
Суб
13 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
12 °

Servisne vesti

Završava se jesenje suzbijanje odraslih jedinki krpelja

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” današnjom akcijom suzbijanja krpelja sa zemlje na javnim površinama teritorije grada Beograda završava jesenju, ali...