16.6 C
Belgrade

Održana tribina o poljoprivredi u Boljevcima

Na zahtev Gradske opštine Surčin i Sekretarijata za poljoprivredu u Domu kulture u Boljevcima održana je tribina namenjena lokalnim poljoprivrednim proizvođačima na kojoj su predstavnici Poljoprivredno savetodavne stručne službe Beograd predstavili podsticajne mere grada i države za unapređenje poljoprivrede.

Prema rečima direktorke PSSS Beograd Milice Janković poljoprivrednici će biti u mogućnosti da konkurišu na javne pozive na kojima je povraćaj novca prilikom nabavke mehanizacije i opreme čak 80 odsto od ukupne cene.”Prednost ovog programa je što poljoprivrednici konkurišu sa predračunom, a nakon konačne liste se kreće sa realizacijom nabavke potrebne opreme da bi posle 10 do 15 dana usledio pomenuti povraćaj novca”, istakla je Janković.

Za ovaj program ove godine izdvojeno je 240 miliona dinara, naglasio je Savo Pavičić iz Gradskog sekretarijata za poljoprivredu, a na javne pozive poljoprivrednici mogu da se prijave već od ponedeljka, 7. marta i da su ovim pozivom obuhvaćeni gotovo svi vidovi poljoprivredne proizvodnje. Javni pozivi biće objavljeni na sajtu Grada Beograda i u dnevnom listu “Politika” , a poljoprivrednici sve informacije i podršku prilikom prijavljivanja mogu dobiti i u opštini Surčin.

Tribini su pored velikog broja poljoprivrednih proizvođača sa teritorije čitavog Surčina prisustvovali i predsednik Gradske opštine Surčin Stevan Šuša, načelnica Odeljenja za LER Aleksandra Jelisijević Gligorić i predstavnici Mesne zajednice Boljevci.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °