19.2 C
Belgrade

Održana tribina „Podsticaji u poljoprivredi”

U Mesnoj zajednici Resnik sinoć je održana tribina „Podsticaji u poljoprivredi”. O subvencijama poljoprivrednicima govorili su pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Bogićević i sekretar Sekretarijata poljoprivrede Grada Beograda Savo Pavičić.

Sekretarijata za poljoprivredu Savo Pavičić je ovom prilikom predstavio javne pozive koje je raspisao Grad Beograd i objasnio je uslove koji su neophodni da se ispune. 

–U 2015. godine Grad Beograd izdvajao 20 miliona dinara za subvencije.Dok je ove godine u tu svrhu izdvojeno 240 miliona dinara, što pokazuje koliko se više ulaže u poljoprivrednu proizvodnju.

Predsednik opštine Rakovica Miloš Simić je podsetio da ova opština već godinama pomaže poljoprivredne proizvođače u opštini.

–Gradska opština Rakovica možda nema velike površine pod oranicama, ali mi smo odlučni da iskoristimo sve potencijale koji postoje na našoj opštini. Na razne načine do sada smo podržavali poljoprivredne proizvođače. Opština Rakovica je pružala pomoć prilikom registracije poljoprivrednih domaćinstava, kao i pri konkurusanju za državne subvencije. Našim poljprivrednicima smo uručivali pomoć u đubrivu, sadnicama, košnicama, signalizaciji za poljporivredne mašine, kao i u mnogim drugim stvarima– rekao je Simić. 

On se zahvalio Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i Sekretarijatu za poljoprivredu što su odvojili vreme da rakovičke poljoprivrednike upoznaju sa subvencijama. 

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Bogićević posetioce tribine upoznao je sa merama koje država preduzima nakon rata u Ukrajini, kako bi pomogla poljoprivrednim proizvođačima. Poručio je da je jedna stvar siurna, a to je da Srbija neće ostati bez hrane.

Bogićević i Pavičić pozvali su poljoprivredne proizvođače da se prijave za subvencije, dok su odgovarali na pitanja posetilaca tribine. Gradskoj opštini su zahvalili na odličnoj saradnji i pomoći koju pružaju poljoprivrednim proizvođačima. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
18.9 ° C
19.6 °
16.9 °
82 %
1.5kmh
75 %
Нед
20 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °