-2.2 C
Belgrade

Održana trinaesta sednica Skupštine

Na trinaestoj sednici Skupštine Gradske opštine Čukarica, kojojm je predsedavala predsednica Skupštine Lidija Jovanović, odbornici su usvojili izveštaj o izvršenju budžeta za prvih devet meseci ove godine.

Ukupno ostvareni prihodi i primanja direktnih i indirektnih budžetskih korisnika budžeta GO Čukarica u periodu od. Januara do 30. septembra , ove godine, iznose 560.333.170,00 dinara, što čini 74,1 % ukupno planiranih prihoda i primanja. Ukupno izvršeni rashodi i izdaci budžeta GO Čukarica u istom periodu iznose 533.745.374,00 dinara, sa procenom realizacije od 58,9 %, u odnosu na plan za tekuću godinu.

Odbornici su usvojili predlog Komisije za predlaganje nagrada opštine, da nosioci priznanja opštine „Matija Ban“ za ovu godinu budu poznati fudbalski reprezenrtativci i igrači fudbalskih klubova Partizan i Crvena Zvezda Momčilo Vukotić i Stanislav Karasi.

Na sednici Skupštine usvojeni su i predlozi programa komunalnog uređenja, asfaltiranja ulica i trotoara, uređenja javnih zelenih površina za narednu godinu, kao i predlog programa javnog osvetljenja za 2022. godinu. Odbornici su doneli i rešenje o obrazovanju štaba za vanredne situacije Gradske opštine Čukarica, doneli su rešenje o obrazovanju Štaba za vanredne situacije. Naime, usled kadrovske promene, u PS Čukarica MUP RS, umesto, dosadašnjeg načelnika PS Čukarica Nenada Lukića, na njegovo mesto za načelnika PS Čukarica MUP RS, imenovan je Radovan Gatarić, koji je sada i član opštinskog Štaba za vanredne situacije.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
overcast clouds
-2.2 ° C
-0.2 °
-4.3 °
85 %
0kmh
88 %
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °
Уто
1 °

Servisne vesti