16.6 C
Belgrade

Održana završna tribina o bezbednosti u saobraćaju

U velikoj sali Gradske opštine Zemun održana je završna tribina o bezbednosti u saobraćaju Udruženja ”Budimo bezbedni” za 250 učenika iz gotovo svih zemunskih srednjih škola. Tribini su prisustvovali i članovi Veća Gradske opštine Zemun Boško Radovanović i Đorđe Dukić.

Cilj serijala interaktivnih tribina, koje se realizuju pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun je bio promocija saobraćajne kulture i edukacija o odgovornom ponašanju učesnika u saobraćaju.

Profesionalni edukator iz Agencije za bezbednost saobraćaja, učenicima je upečatljivim primerima ukazao na štetnost upotrebe mobilnog telefona, vožnje pod dejstvom alkohola, i šta se sve dogodi kada brzina nije prilagođena, kada ne vežemo sigurnosni pojas, odnosno kada nismo fokusirani na vožnju.

Posebnu pažnju mladih privuklo je izlaganje poznate televizijske novinarke i predsednice udruženja ”Budimo bezbedni” Dee Đurđević koja je sa đacima podelila svoje nemilo iskustvo kada je početkom 2019. godine preživela tešku saobraćajnu nesreću, istakavši koliko je važna volja u procesu oporavka, kao i da, nažalost, svim učesnicima u saobraćaju može da bude ugrožen život.

Na kraju tribine prisutni učenici su popunili anonimnu anketu koja će biti dobar pokazatelj i smernica daljeg preventivnog delovanja u ovoj oblasti.

Zemunski srednjoškolci će imati priliku i da učestvuju u svojevrsnom takmičenju za najbolji pisani rad iz oblasti bezbednosti u saobraćaju, a pobednik će biti nagrađen smart satom.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °