16.7 C
Belgrade

Održano književno veče ljubavne poezije „Ženama Zvezdare”

Član Gradskog veća Fadilj Eminović prisustvovao je književnoj večeri ljubavne poezije „Ženama Zvezdare”, koje je juče održano u Pozorištu „Pan Teatar” u organizaciji Gradske opštine Zvezdara, a povodom Međunarodnog dana žena. Prisutne je pozdravio i predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić.

– Drago mi je što sam sa ostalim posetiocima i ljubiteljima pisane reči imao priliku da uživam u stihovima Ane Smiljanić i Nevenke Veličković, koje su po profesiji lekari, ali ih to ne sprečava da se uspešno bave pisanjem poezije i neguju ljubav prema pisanoj reči. Nije retka pojava da se lekari uspešno bave pisanjem, a posebno mi je drago da gradske opštine prepoznaju značaj ovakvih manifestacija, pa bih spomenuo i nedavno održano književno veče i izložbu „Lekar mora da ima dušu” u organizaciji Gradske opštine Voždovac. Posebno je interesantno što su se u kulturne programe gradskih opština uključili lekari kojima književnost nije primarno profesionalno usmerenje – istakao je Eminović i dodao da posećenost ovakvim književnim večerima govori o tome koliko je važno da su građanima dostupni različiti kulturni sadržaji u svim gradskim opštinama.

Stihove direktorke Doma zdravlja Voždovac Nevenke Veličković i doktorke Ane Smiljanić kazivali su glumac Vladimir Stojković Feba i glumica i novinarka Dragana Kovačević Rakočević. Veče su muzički ulepšali Andrijana Marić i Dejan Ađančić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.7 ° C
17.8 °
15.7 °
96 %
1.5kmh
0 %
Суб
26 °
Нед
24 °
Пон
17 °
Уто
21 °
Сре
17 °