-0.4 C
Belgrade

Održano Nacionalno prvenstvo Srbije u ašihara kaikan sportu

U subotu, 25. decembra u Sportskom centru „Mirko Sandić“ održano je Nacionalno prvenstvo Srbije u Ašihara kaikan sportu. Klub „Tsuru“ osvojio je 22 medalje u disciplinama KATA i KUMITE, a među osvajačima medalja bili su i učenici vračarskih škola „Jovan Miodragović“, „Sveti Sava“ i „Vladislav Ribnikar“. Zlatnu medalju su osvojili Vasko Bračinac, Ašanin Andrija i Srećković Teodora, dok su Nešić Milica i Perović Aleksa zauzeli druga mesta u svojim kategorijama.

Na samom Prvenstvu je učestvovalo ukupno 127 takmičara. Osvajanjem 9 zlatnih, 6 srebrnih i 7 bronzanih medalja, klub „Tsuru“ se kvalifikovao na treće mesto između 14 srpskih klubova po uspešnosti članova.

U disciplini KATA, koja je osnovna orijentacija Kluba u radu sa mlađim kategorijama – nezvanično pravilo je da svi takmičari u borbama moraju da rade i kata takmičenje.

6 zlatnih medalja Klubu su doneli Milošević Ana, Nešić Milica, Milićević Nađa, Radivojević Irena, Gatalica Nikola i Ašanin Andrija

Srebrne medalje, Ilić Ana, Anđelić Elena i Vasko Bračinac su osvojili tako što su u finalu izgubili od svojih drugara iz Kluba, a Teodora Srećković kao debitant od šampionke sa prošlog prvenstva.

7 bronzanih medalja su podelili debitanti na takmičenju: Fijatović Dunja, Ilić Zoja, Murganić Emilija, Milićević Petar i Bošković Luka, a Karović Barbara i Perović Aleksa su takođe ispali u polufinalu od svojih klupskih drugova.

Što se takmičenja u disciplini KUMITE tiče, u konkurenciji 98 takmičara, pet takmičara Kluba je ostvarilo stopostotan uspeh – svi su osvojili prvo ili drugo mesto u svojim kategorijama, dokazujući da su najbolji borci oni koji savršeno vladaju tehnikom.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
-0.4 ° C
0.8 °
-3.3 °
81 %
2.1kmh
0 %
Чет
-0 °
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °

Servisne vesti