11.1 C
Belgrade

Održano opštinsko takmičenje u recitovanju

Juče je u Sportsko kulturnom centru ”Obrenovac” održano opštinsko takmičenje u recitovanju. Takmičenje organizuje Gradska opština Obrenovac za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Obrenovac, a učesnici su se takmičili u tri kategorije.

Dragan Blažić, pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac je izjavio da su u protekle dve godine takmičenja u recitovanju nedostajala.

– Protekle dve godine su ovakva takmičenja nedostajala. Uspevali smo da održimo takmičenja iz fizike, biologije, matematike i sve je to bilo u redu, ali ova živa reč i talenat koji oni pokazuju zaokružuju tu godišnju celinu – rekao je Blažić.

– Danas na opštinskom takmičenju imamo 60 prijavljenih iz osnovnih i srednjih škola i to su oni koji su prošli kvalifikacije. Mi smo izuzetno ponosni na ove mališane, a posle i na njihove starije kolege kada odu na gradska i republička takmičenja, zaista pokažu ono što jeste veliki talenat i ono zbog čega se mi kao Gradska opština Obrenovac ponosimo – poručio je Blažić i dodao da su ovakva takmičenja prilika da se podsetimo zaboravljenih pesama.

– Pogotovo na način na koji oni iznesu iz srca i prezentuju baš onako da doživimo tu pesmu. Nadamo se da će biti uspešni kao i svake godine, a Gradska opština Obrenovac je uvek tu da ih podrži za dalja takmičenja i dalji razvoj – zaključio je Blažić.

U kategoriji od I-IV razreda osnovne škole nagrađeni su:

Prvo mesto, Kaja Obućinski, treći razred, Prva obrenovačka osnovna škola

Drugo mesto Jovana Pantić, četvrti razred, OŠ ”Jefimija”

Pohvaljeni su Lara Petrović, prvi razred, OŠ “14.oktobar” Barič,Petra Anđeljović drugi razred, OŠ ”Jefimija” i Anastasija Lazić, OŠ Grabovac

U kategorii srednjeg uzrasta, viši razredi osnovne škole, nagrađeni su :

Prvo mesto, Simon Jegorović, šesti razred, OŠ ”Posavski partizani”

Drugo mesto, Dunja Mitrović, šesti razred, Prva obrenovačka osnovna škola

Pohvaljeni su Anđela Sretenović, osmi razred, OŠ “14.oktobar” Barič, Iva Stojadinović, peti razred, OŠ “Posavski partizani “, Filip Komanović, OŠ Grabovac, Sara Nikolić, peti razred, OŠ ”Jovan Jovanović Zmaj” i Natalija Jovanović, osmi razred, OŠ ”Jovan Jovanović Zmaj”

U kategoriji srednjih škola, nagrađeni su :
Prvo mesto, Anđelija Jovanović, drugi razred, Poljoprivredno-hemijska škola

Drugo mesto, Miloš Šolaja, prvi razred, Poljoprivredno-hemijska škola

Pohvaljene su Anđela Milosavljević, treći razred Gimnazije, Sara Tubić, treći razred Gimnazije, Lana Dimitrijević, drugi razred Gimnazije, Jovana Dragačevac, prvi razred Poljoprivredno-hemijske škole i Lena Jevtić, drugi razred Gimnazije.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
10.9 ° C
13.6 °
8.7 °
94 %
0kmh
0 %
Уто
25 °
Сре
26 °
Чет
23 °
Пет
23 °
Суб
22 °