13 C
Belgrade

Održano predavanje namenjeno poljoprivrednicima

U Sportsko-kulturnom centru ”Obrenovac” održano je predavanje namenjeno poljoprivrednicima. Na ovom predavanju bilo je reči o aktuelnim javnim pozivima za podsticaje u poljoprivredi.

Iz Kancelarije za poljoprivredu opštine Obrenovac, raspisani javni pozivi poznati su poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine Obrenovac.

– Poljoprivrednici najviše podnose prijave na ove javne pozive. Reč je o javnim pozivima, putem kojih za traktore mogu dobiti povrat od milion dinara, dok za priključne mašine mogu ostvariti povrat u iznosu od 400.000 dinara. Takođe, ovde spadaju i javni pozivi koji se odnose na kupovinu plastenika, navodnjavanje, kao i ograđivanje, kada jereč o voćarskoj proizvodnji – navela je Jelena Muškinja iz Kancelarije za poljoprivredu opštine Obrenovac.

Ovom prilikom, raspisano je 5 javnih poziva, a svi zainteresoavni poljoprivrednici mogu podneti prijave do 1. aprila.

Stručna predavanja namenjena poljoprivrednicima, pored opštine Obrenovac, organizuju i druge opštine.

– Upoznajemo poljoprivrednike sa javnim pozivima, ali i razgovaramo sa njima o problemima, čujemo sugestije, te uz njihovu pomoć unapređujemo javne pozive i rešavamo aktuelne probleme – rekao je Savo Pavičić, gradski sekretar za poljoprivredu.

Ukupna vrednost javnih poziva za ovu godinu je 240 miliona dinara.

– Pored Ministarstva poljoprivrede koje ima nacionalne mere i partnere, tu je i Grad Beograd, sa kojim sarađuju naši poljoprivrednici. Oni imaju mogućnost da koriste subvencije i od Grada, odnosno imaju mogućnosti na više različitih strana da koriste subvencije namenjene poljoprivrednicima. Bitno je da sve ide po planu, iako je ovako teško vreme, međutim Vlada ulaže velike napore da pomogne poljoprivrednicima – istakao je pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević.

Sve dodatne informacije o javnim pozivima, poljoprivrednici mogu dobiti u Kancelariji za poljoprivredu opštine Obrenovac.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °