6.2 C
Belgrade

Održano takmičenje u rukometu

Danas je u sportskoj hali Sportsko-kulturnog centra “Obrenovac” održano opštinsko takmičenje u rukometu za učenike obrenovačkih osnovnih škola.

Miloš Stanković, član Veća Gradske opštine Obrenovac je izjavio da na današnjem takmičenju učestvuju učenici sedmog i osmog razreda osnovnih škola, a za sledeću nedelju najavio nadmetanje i za mleđe uzraste.

– Drago mi je što rukomet ponovo ima veliko mesto kada je u pitanju sport u Obrenovcu. Takođe mi je drago što su sve osnovne škole uzele učešće u školskom prvenstvu i što će najbolje ekipe ići na prvenstvo Beograda – poručio je Stanković i dodao da je rukemet sve popularniji sport u opštini Obrenovac.

– Kada su u pitanju deca koja se bave ovim sportom sa sigurnošću mogu da kažem da mimo sekcija trenira preko 300 dečaka i devojčica u Obrenovcu. To je jedan sjajan broj dece, koji se konstantno bavi sportom – rekao je Stanković i istakao da u opštini Obrenovac postoje dobri uslovi za bavljenje ovim sportom.

Stanković je izjavio da se za 10 dana očekuje početak gradskog takmičenja na kome učešće mogu uzeti pobedničke ekipe.

Dragan Jovanović, nastavnik fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi ”Jefimija” je rekao da se pored ekipe iz njegove škole u rukometu izdvajaju i učenici Osnovne škole ”Jovan Jovanović Zmaj”.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °