2.9 C
Belgrade

Ogromno interesovanje za Beograd na Sajmu EMITT 2022 u Istanbulu

Ministar kulture i turizma Turske Mehmet Nuri Aksoj je nakon otvaranja Sajma EMITT 2022 posetio štand Istanbula, a odmah potom štand Beograda, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograd.

U razgovoru sa turskim ministrom, čelnici turističkih organizacija Beograda i Srbije složili su se da je veoma značajno otvaranje direktnog leta iz Ankare za Beograd, kao i letova iz Istanbula do Niša i Kraljeva. 

– Ovo je deseta godina kako učestvujemo na sajmu turizma u Turskoj, s tim da je poslednjih osam bilo izuzetno uspešno za Beograd. Kako je sajam rastao i postao peti po značaju u svetu, tako je rastao i ugled Beograda i sama pozicija na sajmu. Naše dosadašnje promotivne aktivnosti i uspeh u promociji u Turskoj su omogućili odličnu polaznu osnovu koja nam daje za pravo da se nadamo da će gosti iz Turske, ove i narednih godina, ponovo biti među najbrojnijim turistima u Beogradu – istakao je Popović.

Direktor TOB-a Popović je razgovarao i sa predstavnicima drugih gradova u regionu centralne Turske i Ankare o mogućnostima dalje promocije „siti brejk” putovanja za Beograd. 

– Sudeći po velikom interesovanju koje su pokazale brojne turističke agencije na štandu Beograda i broju od 100.000 noćenja turskih turista u 2021. u Beogradu, u 2022. godini će ovaj broj po svoj prilici biti premašen – zaključio je Popović.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °