16.6 C
Belgrade

Okićena jelka „Dr Sportiko“ ispred Opštine Zvezdara

Gradska opština Zvezdara, u saradnji sa Udruženjem „Svi na vagu“, obeležila je prvi dan Pravoslavne nove godine kićenjem jelke koja je prethodno zasađena na zelenoj površini ispred Opštine.

„Jelka, poklon JKP „Zelenilo Beograd“ je simboličnog naziva „Dr Sportiko“, jer je cilj današnjeg događaja promocija sporta na Zvezdari i pružanje podrške našim uspešnim sportistima kao što je Novak Đoković”, rekao je predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić i istakao da nam je, dugoročno gledano, želja da mlade sa Zvezdare usmerimo ka sportu kao najboljem načinu negovanja zdravih životnih navika“.

Predsednica Udruženja „Svi na vagu“ Milka Raičević se zahvalila Opštini na saradnji i rekla da, nakon „Dr. Zdravka“ koga smo zajednički okitili prošle nove godine, ovogodišnja jelka je namenjena sportu i medaljama olimpijaca iz 2021, kao i nagradama koje će naši sportisti tek osvojiti.

U kićenju jelke su, pored predstavnika Opštine i Udruženja „Svi na vagu“, učestvovali i sportski klubovi sa Zvezdare: Fudbalski klub „Zvezdara“ i Plesna škola „Aurora“, đaci 2. i 4. razreda Osnovne škole „Dragojlo Dudić“ i predstavnici kompanije „Aleksandrija“ koja je darovala paketiće za sve učesnike.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °