19.4 C
Belgrade

Okrugli sto u Gradskoj opštini Zvezdara

Centar za reintegraciju i aktivizam Beograd (CRA), u saradnji sa Gradskom opštinom Zvezdara, organizuje okrugli sto na temu: „Unapređenje roditeljske odgovornosti Roma i Romkinja, roditelja dece osnovnog i srednjoškolskog uzrasta putem sprovođenja aktivnosti za povećanje roditeljskih kompetencija, efikasniju upotrebu resursa u zajednici i uspostavljanje inovativnog „Tima za podršku“.

Događaj će biti realizovan 28. januara 2022. godine, u periodu od 12 do 14 časova, u Velikoj sali Gradske opštine Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 77. Aktivnost je deo programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi Deutsche Gesellschaft für
Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i projekta „Rastimo zajedno“, koji realizuje CRA.

Prisutnima će se pored predstavnika GO Zvezdara obratiti predstavnik GIZ-a, kao i Brankica Tarbuk Janković iz Centra za reintegraciju i aktivizam Beograd. Na Okruglom stolu će doc. dr Jelena Tanasijević, istraživač, prezentovati rezultate istraživanja potreba roditelja dece romske nacionalnosti osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta koji žive na teritoriji GO Zvezdara, a šef Odseka za socijalnu zaštitu GO Zvezdara Radmila Urošević će predstaviti zaključke i preporuke fokus grupe „Roditeljske kompetencije romske populacije i kreiranja optimalnog modela pomoći i podrške”.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
17.6 ° C
17.8 °
16.4 °
82 %
2.1kmh
0 %
Чет
23 °
Пет
26 °
Суб
27 °
Нед
22 °
Пон
22 °