6.2 C
Belgrade

Opština Obrenovac poklonila set instrumenata udruženju ”Kruna od nota”

Udruženje ”Kruna od nota” bogatije je za jedan jedinstven set instrumenata. Naime, u saradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac i Komisijom za kulturu opštine Obrenovac realizovan je projekat, udruženju je doniran Orfov instrumentarijum.

Iz Amerike u Obrenovac stigao je Orfov instrumentarijum, svi pristigli instrumenti su profesionalni.

– Drago mi je da su deca iz Obrenovca svestrana, te da su neki već poznati umetnici došli iz naših školica. Nadam se da će nastava biti još kvalitetnija uz instrumente koji su donirani udruženju ”Kruna od nota”- poručio je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Iz ovog udruženja naglašavaju da je bilo teško nabaviti ovaj set instrumenata i da je o projektu bilo reči i ranije.

– Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković i ja ovaj projekat smo još ranije dogovarali, od 2016. godine. U pitanju su pravi instrumenti, profesionalni. Ovi instrumenti prilagođeni su deci mlađeg uzrasta. Na ovim instrumentima mogu da sviraju deca uzrasta od 5-6 godina, pa nadalje – naglasila je predstavnica udruženja ”Kruna od nota” Maja Obradović.

Set instrumenata sadrži sve neophodne elemente, da bi se napravio vrhunski orkestar, a kako ističu iz ovog udruženja ovi instrumenti su jedinstveni, jer se ne mogu naći u Srbiji.

Član Veća opštine Obrenovac Zoran Ćorlomanović ovom prilikom naglasio je, da su u proteklom periodu vođeni razgovori sa predstavnicima udruženja koji se bave razvojem kulture i kulturnih sadržaja.

– Ove godine Čučković je poželeo da razgovara sa predstavnicima svih udruženja koja se bave kulturom na teritoriji gradske opštine Obrenovac, a ja sam kao predsednik Komisije prisustvovao tim razgovorima. Bilo je reči o problemima, kao i o uspesima, rezultatima rada, ali i planovima za budućnost. Iz svega toga, proizašle su neke ideje kako pomoći udruženjima – naveo je Ćorlomanović.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °