6.2 C
Belgrade

Opština Savski venac za penzionere organizovala besplatnu posetu Golupcu i manastiru Tumane

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović i rukovodstvo Opštine ispratili su jutros penzionere sa Savskog venca na besplatan jednodnevni izlet tokom kojeg će posetiti Golubačku tvrđavu, manastir Tumane i Kučevo.

Predsednik Vidović je pozdravio seniore, poželeo im srećan put i lepo druženje prilikom obilaska čarobnog srednjovekovnog grada koji je postao posebna atrakcija nakon obnove 2019. godine, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću.

-Drago mi je da je ovako veliko interesovanje naših najstarijih sugrađana za besplatne izlete koji su pre pandemije Korona virusa redovno organizovani na Savskom vencu. Naši seniori su u proteklom periodu podneli najveću žrtvu i bili najviše ugroženi, ali su pokazali ogromnu odgovornost, strpljenje i podršku na čemu smo im zahvalni. Opština Savski venac nastaviće da brine o potrebama najstarih kao i do sada. Nadamo se da će nam epidemiološka situacija dozvoliti da se vratimo organizovanju ovog vida besplatnih programa za penzionere i na taj način njihovo slobodno vreme ispunimo kvalitetnim i zanimljivim sadržajem- poručio je Vidović.

Tokom izleta penzioneri će imati priliku da uživaju u brojnim atrakcijama i obilasku znamenitosti i prepuste se čarima i lepotama ovog kraja. Golubačka tvrđava je biser Dunava, poznata kao srednjevekovna tvrđava i kulturni spomenik od izuzetnog značaja, a danas predstavlja turističku atrakciju i privlači veliki broj domaćih i inostranih turista. Osim Golupca seniori će posetiti i manastir Tumane i Kučevo. Povratak sa izleta očekuje se u večernjim časovima.

Izleti se organizuju u skladu sa epidemiološkim merama propisanim od Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °