4 C
Belgrade

Opština Stari grad dodelila priznanje i govornicu Debatnom klubu Prve beogradske gimnazije

Debatni klub Prve beogradske gimnazije je osnovan 2012. godine na inicijativu učenika, i od tada generacije gimnazijalaca osvajaju značajne rezultate kako na domaćim, tako i na inostranim takmičenjima u besedništvu i debati. U znak zahvalnosti, ali i kao dodatni podsticaj za dalje uspehe u radu opština Stari grad je Debatnom klubu dodelila posebno priznanje i poklonila govornicu.

Tim povodom je danas organizovana prezentaciona debata kluba na kojoj su prisutvovali pomoćnik predsednika opštine Stari grad Aleksandar Puača, član Veća Nedeljko Jovanović i njihov domaćin, direktor Prve beogradske gimnazije Aleksandar Andrejić.

„Naša opština nas je za dosadašnji rad i ostvarene uspehe u protekloj deceniji nagradila lepom zahvalnicom i govornicom. Priznanje je podsticaj za dalji rad Debatnog kluba, jer smo u proteklom periodu postali i pravi primer za sve druge škole“, rekao je direktor gimnazije Aleksandar Andrejić i zahvalio opštini Stari grad na podršci.

„Debatni klub Prve beogradske i opština Stari grad uspešno sarađuju u protekle dve godine. Zajedno organizujemo Školu besedništva i debate i nastavićemo zajedno da i dalje razvijamo raznovrsne aktivnosti i programe za mlade Starograđane“, poručio je pomoćnik predsednika opštine Aleksandar Puača.

Prva beogradska gimnazija je osnovana davne 1839. godine. Danas ima trideset i sedam odeljenja, sa 1050 učenika raspoređenih na prirodno-matematički, društveno-jezički i smer odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, razvijenu kabinetsku nastavu i savremena učila. Gimnaziju karakteriše kvalitetan vaspitno-obrazovni rad i nastavni kadar, angažovana pedagoško-psihološka služba i tradicionalno izuzetan učenički potencijal.

beogradski.rs / GO Stari grad

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °