2.5 C
Belgrade

Opština Stari grad opremila prečišćivačima vazduha vaspitne sobe vrtića predškolske ustanove „Dečji dani“ i učionice starogradskih osnovnih škola

Opština  Stari grad poklonila je danas je 90 prečišćivača vazduha mališanima Predškolske ustanove „Dečji dani“. Tim povodom predsednik opštine Radoslav Marjanović i član Veća Nedeljko Jovanović posetili su vrtić „Skadarlija“, u kome dnevno boravi oko 600 mališana raspoređenih u nekoliko starosnih grupa, i direktorki predškolske ustanove Sanji Lazić uručili prečišćivače vazduha.

„Opština Stari grad želi da našim najmlađim sugrađanima omogući da svoje detinjstvo provedu u bezbednom okruženju. Ovo je nastavak akcije postavljanja prečišćivača vazduha u svim starogradskim osnovnim školama i vrtićima koju smo započeli jesenas sa ciljem da deca tokom dana borave i uče u zdravijim uslovima, na svežijem i čistijem vazduhu. Ovim savremenim aparatima opremili smo 173 učionice i vaspitne sobe”, istakao je predsednik Marjanović i naglasio da će uskoro biti rekonstruisano i dvorište ovog starogradskog vrtića, u kome su snimljene i sve epizode popularne dečije emisije „Kocka, kocka, kockica“.

„Inicijativa je potekla od roditelja mališana koji borave u „Skadarliji“ i kolektiva Predškolske ustanove. Urađen je predmet i predračun, a očekujemo da se tokom letnje sezone krene sa radovima“, rekao je predsednik Radoslav Marjanović.

Tokom zimskih meseci pitanje kvaliteta vazduha postaje aktuelnije, naročito na Starom gradu koji je saobraćajno, prometno i centralno, urbano jezgro našeg grada.

„Veoma je važno da naša deca provode kvalitetno vreme u našim vrtićima dok su im roditelji na poslu. Od danas će u svakoj vaspitnoj prostoriji u kojima mališani borave biti postavljen prečišćivač vazduha koji će im  obezbediti svež i čistiji vazduh unutar vrtića. Zahvalni smo opštini i predsedniku Marjanoviću, koji je nekad pohađao ovaj vrtić, što prepoznaju naše potrebe i što nas podržavaju u stvaranju bezbednih uslova za sve naše mališane“, rekla je direktorka Sanja Lazić.

Beogradski Portal

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.5 ° C
3 °
1.7 °
78 %
4.6kmh
75 %
Нед
3 °
Пон
3 °
Уто
5 °
Сре
6 °
Чет
2 °