19.6 C
Belgrade

Opština u petak 13. maja obeležava Dan porodice

Volonterski servis Zvezdare i Kancelarija za pomoć osobama sa invaliditetom, sa partnerskim udruženjima, tradicionalno obeležavaju 15.maj- Međunarodni dan porodice sa ciljem da promoviše značaj porodičnih vrednosti i informiše sugrađane o postojećim programima podrške porodicama u svakodnevnom životu.

Budući da je ove godine Dan porodice „pada“ u nedelju koja je neradni dan, manifestacija će biti održana u petak 13. maja od 11,00 do 13,00 časova na platou ispred Opštine. Za posetioce će biti organizovan info pult sa korisnim matrijalima- postojećim programima podrške pojedincima i porodicama koje organizuje Opština i civilni sektor čije aktivnosti podržava lokalna samouprava. Zainteresovani sugrađani  moći će da se uključe u interaktivne  radionice na kojima će  se ispisivati poruke na pripremljenim magnetima a najmlađi će crtati i svoje radove izložiti na jednodnevnoj improvizovanoj izložbi na otvorenom na temu „Moja porodica“.

U manifestaciji će učestvovati i udruženje “Hleb života“ sa korisnim info materijalom namenjenom porodicama koje brinu o svom članu obolelom od nekog oblika demencije kao i Udruženje „Centar za bebe“ će promovisati roditeljstvo kao porodičnu vrednost u okviru realizacije projekta „Beba PLUS“ i kampanje „Obezbedimo pakete dobrodošlice za bebe širom Srbije“.

Za sve posetioce Volonterski servis sa partnerima je pripremio simbolične poklone.Manifestacija se održava u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °