6.8 C
Belgrade

Opština uredila dva nova parkića u naselju Filmski grad

Mališani čukaričkog naselja Filmski grad dobili su dva nova parkića za bezbednu igru i druženje. Nova igrališta nalaze se u ulici Slobodana Perovića i u ulici Arčibalda Rajsa, a kompletno ih je uredila opština Čukarica. S obzirom na to da prošle godine, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, nije bila u prilici da organizuje tradicionalnu dodelu novogodišnjih paketića, opština Čukarica je sredstva obezbeđena za paketiće, preusmerila na uređenje dva igrališta za decu.

Prilikom obilaska, članica Veća Violeta Jevđić je rekla da su parkići uređeni na inicijativu sugrađana i da je reč o sertifikovanim parkovima, kompletno opremljenim mobilijarom, klackalicama, ljuljaškama, penjalicama i kućicama za decu, kao i tartan podlogom za bezbednu igru najmlađih. „Parkovi imaju zanimljive i korisne info table, a raduje nas što su deca radoznala i sa velikim zadovoljstvom već istražuju i druže se u svojim novim parkićima“.

Violeta Jevđić je dodala da je vrednost radova 8,3 miliona dinara, a da će opština nastaviti sa sertifikacijom i uređenjem parkovskih površina na teritoriji Čukarice.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °