13.9 C
Belgrade

Opština Zemun podelila građevinski materijal izbeglicama

Na osnovu ugovora koje su izbegla lica potpisala sa Gradskom opštinom Zemun paketi građevinskog materijala isporučeni su na kućne adrese osam porodica koje žive u Batajnici, Zemun Polju, Grmovcu i naselju Plavi horizont.

Član Veća Gradske opšti Zemun i predsednik Saveta za migracije Boško Radovanović uverio se na terenu da isporuka ide po dogovorenoj dinamici, i naglasio da će Gradska opština Zemun u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije nastaviti da realizuje različite projekte podrške izbeglim i interno raseljenim porodicama koje su svoj dom našle u Zemunu.

Ukupna vrednost projekta koji finansira Komesarijat za izbeglice i migracije  i Gradska opštine Zemun je 4.800.000,00 dinara, dok je pojedinačna bespovratna pomoć u građevinskom materijalu po korisniku do 600.000,00 dinara.

Bespovratna pomoć koja direktno utiče na poboljšanje uslova stanovanja pomoći će porodicama da završe radove na spoljnoj izolaciji kuća, ugrade stolariju, dovrše krovnu konstrukciju i unutrašnje molerske radove.

Gradska opština Zemun je kroz različite programe finansiranja od 2010. godine do danas obezbedila pomoć u građevinskom materijal u za 227 porodica izbeglih i interno raseljenih lica.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
15.1 ° C
16.7 °
14.1 °
82 %
3.1kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
25 °
Пон
22 °