-0.3 C
Belgrade

Opština Zemun pomogla mlade sugrađane kojima je korona ”odnela” roditelje

Zajedničkom inicijativom Gradske opštine Zemun i Grada Beograda  pokrenuta je humanitarna akcija kako bi se pomoglo našim sugrađanima, sestri i bratu Mariji i Lazaru Miloševiću, kojima je korona za mesec dana ”odnela”  čitavu porodicu – majku Svetlanu, oca Dejana, baku Mirjanu i dedu Dragoslava. U istom periodu izgubili su i prabaku, ali ona nije bila zaražena koronom.

Gradska opština Zemun je hitno obezbedila jednokratnu pomoć za sahranu. Lazar i Marija su dobili jednokratnu pomoć Grada koja se daje u takvim slučajevima i ona iznosi 80 odsto prosečnog ličnog dohotka, negde oko 60 hiljada dinara. Pored toga, pokrenut je postupak stavljanja pod starateljstvo mlađeg brata u odnosu na stariju sestru koja je punoletna. Takvih slučajeva ima nekoliko desetina u gradu i obezbeđena im je socijalna usluga.  Takođe, Marija je dobila ponudu da uz studiranje radi u Hitnoj pomoći, gde joj je radio i otac.

Šesnaestogodišnji Lazar dobio je stipendiju od Fondacije Zemunske gimnazije, koju pohađa, dok će Fondacija za decu i mlade Beograda obezbediti pomoć za renoviranje kuće koje je neophodno kako bi nastavili da žive.

Sa Marijom i Lazarom je dogovoreno da se za sve što im je potrebno obrate predsedniku Gradske opštine Zemun Gavrilu Kovačeviću, ali i Fondaciji za decu i mlade, koju ja Grad Beograd nedavno osnovao kako bi se obezbedile stipendije, ishrana, školski pribor, odeća, odlazak na letovanje i sve drugo što bi deca koja se nađu u ovakvim situacijama trebalo da imaju kako bi živela normalno.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
light snow
-0.3 ° C
4.8 °
-0.3 °
99 %
0.9kmh
75 %
Уто
2 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
5 °

Servisne vesti