26.4 C
Belgrade

Opština Zvezdara učestvovala na Sajmu ženskog inovacionog preduzetništva

Opština Zvezdara je, na poziv Udruženja Festivala zdravlja, učestvovala na Sajmu ženskog inovacionog preduzetništva na Zemunskom keju predstavljajući redovne preventivne, interventne i kreativne aktivnosti Volonterskog servisa, kao i socijalnih partnera sa kojima Opština sarađuje na osnovu potpisanih sporazuma o saradnji ili je sufinansirala aktivnosti udruženja građana putem javnog konkursa.

Tako se na štandu Opštine, pored info materijala Volonterskog servisa, našao i materijal Udruženja „Naša kuća“ koje se realizacijom „Kuhinje na točkovima“ i proizvodnjom galanterije od papira predstavilo kao lider socijalnih kooperativa ne samo na teritoriji Zvezdare. Veliko interesovanje je izazvala interakcija sa posetiocima Udruženja „Svi na vagu“ koje je besplatno pružalo usluge merenja i rezultata o zdravstvenom statusu, kao i savete i preporuke sa ciljem uspostavljanja boljeg zdravlja, prihvatljive težine i promene u ishrani. HHU „Hleb života” je predstavilo svoje humanitarne aktivnosti i socijalne usluge, posebno u oblasti podrške porodicama koje dugoročno neguju člana obolelog od nekog oblika demencije, a koje punih šest godina realizuje u partnerstvu sa Opštinom i udruženjima „Okrilje“ i „Destigma“. „Centar za bebe“ je informisao posetioce o svom programu rada i pružanju pomoći i podrške mladim roditeljima.

Žene preduzetnice, učesnice Sajma, izložile su na štandovima svoje kreativne i inovativne aktivnosti koje su izazvale veliko interesovanje posetilaca na Zemunskom keju: unikatni nakit, predmete od kože, oslikane kišobrane, akvarele, kozmetiku, odeću sa etno motivima, inovativno gajenje biljaka, aromaterapiju i dr.

Organizatori manifestacije Sajam ženskog inovacionog preduzetništva su Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj, Gradska uprava grada Beograda i Udruženje Mozaik.

beogradski.rs / GO Zvezdara

Najnovije

Belgrade
clear sky
26.8 ° C
26.9 °
25.2 °
36 %
4.6kmh
0 %
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
25 °
Уто
27 °
Сре
27 °