18.6 C
Belgrade

Opštinsko takmičenje ”Pažljivkova smotra” za osnovce

U saradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac i Sekretarijatom za saobraćaj danas je održano opštinsko takmičenje ”Pažljivkova smotra” za učenike nižih razreda osnovnih škola.

Miloš Stanojević, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac je izjavio da se takmičenje ”Pažljivkova smotra” organizuje kako bi se proverilo znanje osnovaca iz pravila u saobraćaju.

– Oni će ovde pokazati svoje znanje i umeće koje su sticali tokom školovanja i na kraju će oni najbolji biti nagrađeni. Prošle godine zbog epidemiološke situacije i mera koje su bile na snazi nismo organizovali ovo takmičenje, ali sada kada je epidemiološka situacija stabilizovana u mogućnosti smo da im obezbedimo ovo takmičenje – poručio je Stanojević i dodao da na današnjem takmičenju učestvuju učenici drugog razreda iz svih osnovnih škola sa teritorije opštine Obrenovac.

Stanojević je napomenuo da će prve tri najbolje ekipe kao nagradu dobiti bicikle sa kacigom kao i pehare.

– Cilj je jasan, da u budućnosti svo ovo znanje mogu da primene na ulici, jer saobraćaj je svuda oko njih – naglasio je Stanojević.

Dragana Vesić, predsednik udruženja ”Zeleni talas” je istakla da Gradska opština Obrenovac i Sekretarijat za saobraćaj finansiraju projekat za bezbednost dece.

– Ovaj projekat je prvo obuhvatio takmičenje na nivou svake škole, a onda je svaka škola svoju najbolju ekipu poslala na opštinsko takmičenje – rekla je Vesić.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
broken clouds
18.6 ° C
19.2 °
17.6 °
40 %
0.9kmh
75 %
Пон
18 °
Уто
22 °
Сре
26 °
Чет
28 °
Пет
27 °