7.4 C
Belgrade

Opštinsko takmičenje u rukometu za osnovce iz Surčina

Osnovna škola “Branko Radičević” u Boljevcima bila je domaćin opštinskog takmičenja u rukometu. Ovo takmičenje održava se 03. i 04. marta i u njemu učestvuju učenici svih šest surčinskih osnovnih škola. Kako navodi Snežana Vukenović, direktorka JP za sport i rekreaciju, opština Surčin i JP za sport i rekreaciju prepoznaju značaj školskog sporta i značajna sredstva su i uložena u tu namenu. Rezultati su da sada 30% više učenika učestvuje u sportskim takmičenjima nego ranijih godina.

Opštinsko takmičenje u rukometu organizuje se u okviru projekta “Školski sport”. Reč je o projektu koji traje tokom cele školske godine i u okviru kojeg se učenici takmiče u različitim sportovima. Ovaj projekat obuhvata 6 sportova. To su fudbal, rukomet, male olimpijske igre, odbojka, košarka i atletika. Sledeće takmičenje obuhvata male olimpijske igre i domaćin će biti Osnovna škola “Dušan Vukasović Diogen ” iz Bečmena. Na teritoriji opštine Surčin ima 6 osnovnih škola, ovo takmičenje obuhvata 6 sportova, tako da će svaka škola biti domaćin za jedan sport, ističe direktorka JP za sport i rekreaciju.

Osnovni cilj projekta “Školski sport” koji se realizuje još od 2001. godine je da se u sistem školskog sporta i fizičkog vežbanja uključi što veći broj učenika. Na taj način deca upoznaju sportove i usavršavaju osnovne elemente različitih sportova.

Kada je reč o opštinskom takmičenju u rukometu najbolje plasirane školske ekipe u muškoj i ženskoj kategoriji očekuje gradsko takmičenje u rukometu koje će biti održano u Beogradu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
few clouds
7.1 ° C
8 °
4.7 °
97 %
2.1kmh
11 %
Сре
19 °
Чет
22 °
Пет
21 °
Суб
23 °
Нед
22 °