3.2 C
Belgrade

Orezan vinograd na oglednom imanju Poljoprivredno-hemijske škole iz Obrenovca

Na oglednom imanju Poljoprivredno-hemijske škole iz Obrenovca, danas je orezan vinograd. Vinograd su obišli predstavnici opštine Obrenovac, koji su ovom prilikom svim vinogradarima poželeli uspešnu, rodnu godinu.

Direktor Poljoprivredno-hemijske škole iz Obrenovca Dragoljub Zlatanović naglasio je, da je ogledno imanje ove škole mesto gde se učenici druže i stiču znanja i veštine koje će im biti od koristi u daljem poslu, nakon završene srednje stručne škole.

– Ovaj vinograd je žila kucavica za naše učenike, koji će posle školovanja u ovoj školi početi da se bave i vinogradarstvom. Na oko 600 čokota, koje smo pre tri godine obnovili, ove godine očekujemo solidne prinose, da bi sledeća godina bila u punom kapacitetu. Za školu je ovo ogledno imanje impuls života i ljubavi, svega onoga što poljoprivredna struka treba da nosi. Ovde se dešavaju inovacije u poljoprivredi – istakao je Zlatanović.

Miloš Stanojević iskoristio je priliku i čestitao dan vinogradara svima koji se bave proizvodnjom vina.

– Danas slavimo dan vinara i vinogradara, dan kada počinju radovi na uređivanju i orezivanju vinograda – rekao je Stanojević i poželeo vinogradarima i proizvođačima vina, kvalitetno vino i dobar prinos.

On je podsetio sve poljoprivrednike, koji se bave ovom granom poljoprivrede da mogu, preko Kancelarije za poljoprivredu opštine Obrenovac , ostvariti mnogobrojne subvencije.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
mist
3.2 ° C
3.5 °
2.5 °
99 %
3.1kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °