-2.6 C
Belgrade

Organizacija javnog prevoza u skladu sa trenutnim uslovima snabdevanja gorivom

Sekretarijat za javni prevoz zajedno sa Gradom Beogradom prati stanje na tržištu u vezi sa cenom dizel goriva i njegovom snabdevenošću, kao i trenutnu situaciju na svetskom tržištu, izjavio je sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

– Tokom prethodne i tekuće nedelje, Sekretarijat prikuplja svakodnevno informacije o stanju snabdevenosti gorivom od svih prevoznika. Sekretarijat za javni prevoz nema uvid u veleprodajne cene dobavljača goriva sa kojima prevoznici imaju sklopljene ugovore niti ima uticaj na prevoznike po pitanju izbora dobavljača goriva. Trenutno se javni prevoz putnika na teritoriji grada obavlja u punom obimu – naveo je Vasiljević.

Prema njegovim rečima, jedinična cena prevoza definisana ugovorom između Grada Beograda i prevoznika formira se na osnovu nekoliko parametara.

– Između ostalih i na osnovu maloprodajne cene goriva prema zvaničnom cenovniku NIS petrola. Ugovorom su definisani uslovi pod kojima može doći do promene jedinične cene. U ovom trenutku navedeni uslovi nisu ispunjeni. Ne razmatra se povećanje cene prevoza za korisnike javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji Beograda. Sekretarijat za javni prevoz zajedno sa Gradom Beogradom i u saradnji sa prevoznicima nastaviće da prati stanje na tržištu, a sve u cilju nesmetanog funkcionisanja javnog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda – zaključio je Vasiljević.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
-1.8 ° C
-1.2 °
-2.6 °
73 %
4.1kmh
75 %
Уто
-2 °
Сре
1 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °