3.2 C
Belgrade

Osvajači seniorskog Kupa Srbije u rvanju posetili Opštinu Zvezdara

Takmičari i rukovodstvo Rvačkog kluba „Radnički”, osvajači seniorskog Kupa Srbije u rvanju koji je održan u Valjevu u izuzetno jakoj konkurenciji, posetili su danas Gradsku opštinu Zvezdara u kojoj ih je primio predsednik opštine Vladan Jeremić.

Vladan Jeremić je čestitajući predstavnicima RK „Radnički” i njegovim članovima osvajanje Kupa i zlatnog prenosnog trofeja rekao da mu predstavlja zadovoljstvo da ugosti predstavnike RK „Radnički” nakon najnovijeg velikog sportskog uspeha kluba.

„Gradska opština Zvezdara je ponosna na vas i na rezultate koje postižete jer je Rvački klub „Radnički” najtrofejniji klub na Zvezdari, a njegovi sportisti, kao i ostali sportisti Sportskog društva „Radnički” su najbolji primer mladima kako se zahvaljujući velikom trudu i radu postižu vrhunski sportski rezultati. Gradska opština Zvezdara će i dalje nastaviti da podržava RK „Radnički” i SD „Radnički” i nadam se da će u narednom periodu ta podrška biti i veća”-rekao je Vladan Jeremić.

U ime delegacije RK „Radnički”, koju su činili direktor kluba Mladen Kecman, prvi trener kluba Stanko Bogdan, Branko Kovačević-trećeplasirani na Svetskom prvenstvu u rvanju za seniore do 23 godine koje je održano 2021. godine i treći na Evropskom prvenstvu ove godine, Aleksa Ilić-petoplasirani na Evropskom prvenstvu 2022, Žarko Dickov-državni prvak i sedmoplasirani na EP 2019, Strahinja Despić-reprezentativac i državni prvak u slobodnom i grčko-rimskom stilu i Nemanja Damnjanović-juniorski reprezentativac, Mladen Kecman je zahvalio predsedniku GO Zvezdara Vladanu Jeremiću na podršci koju su Opština i on lično pružili RK „Radnički” čiji takmičari su, u izuzetno jakoj konkurenciji 130 rvača iz 20 klubova, osvojili seniorski Kup Srbije u rvanju.

„Veliki uspesi takmičara Rvačkog kluba „Radnički” postignuti su zahvaljujući podršci Gradske opštine Zvezdara, Grada Beograda i Republike Srbije, a sa osvajanjem Kupa Srbije za seniore RK „Radnički” je preuzeo primat od klubova iz Vojvodine”-rekao je Mladen Kecman i istakao da se nada da će RK „Radnički”, zahvaljujući dobrom radu, postići zapažene rezultate i na Pojedinačnom prvenstvu države koje će biti u maju u Subotici, na kome će biti izvršena selekcija takmičara za Svetsko prvenstvo koje će u septembru biti održano u Beogradu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
mist
3.2 ° C
3.5 °
2.5 °
99 %
3.1kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °