13.5 C
Belgrade

Otpočela sadnja preko 800 novih stabala u Gradskom parku u Lazarevcu

Danas je predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević u društvu saradnika i pomoćnika ministra za zaštitu životne sredine Dejana Furjanovića prisustvovao početku sadnje preko 800 stabala lišćarskog i četinarskog drveća u gradskom parku u Lazarevcu koje se sprovodi kroz projekat Ministarstva za zaštitu životne sredine „Srbija sadi”.

„Koristim i ovu priliku da se zahvalim Gradu Beogradu, Vladi Republike Srbije i nadležnom ministarstvu na sredstvima koji su izdvojena za realizaciju pošumljavanja Gradskog parka u Lazarevcu, što je važan korak u zajedničkoj borbi za zdraviju životnu sredinu i čistiji vazduh”, rekao je Stević.

Pomoćnik ministra Dejan Furjanović se zahvalio opštinskom rukovodstvu i tom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo što je gradska opština Lazarevac uzela učešće u ovom projektu pošumljavanja i na taj način doprinela čistijoj životnoj sredini.

„Buduća saradnja sa Ministarstvom za životnu sredinu, pre svega biće usmerena na zamenu postojećih kotlova u lazarevačkim osnovnim školama koje trenutno koriste prljave energente, sa energetski efikasnijim kotlovima koji koriste čistije izvore energije”, zaključio je Stević.

GO Lazarevac

Najnovije

Belgrade
light rain
13.7 ° C
14.1 °
11.5 °
73 %
5.7kmh
0 %
Суб
15 °
Нед
6 °
Пон
2 °
Уто
2 °
Сре
-1 °