6.2 C
Belgrade

Otvaranje turističke sezone u Skadarliji 6. maja od 12 časova

Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije sa zadovoljstvom Vas pozivaju na otvaranje turističke sezone u Skadarliji koje će biti obeleženo svečanim činom podizanja Skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine pripala je našem poznatom glumcu Aleksandru Srećkoviću Kuburi.

Kodeks ponašanja u Skadarliji, urnebesne anegdote iz života najpoznatije boemske ulice u Beogradu, pesma Skadarlijske dame, čuće se u subotu na Platou kod Skadarlijske česme i ispred Kuće Đure Jakšića, u programu koji su pripredili naši poznati glumci, pevači i renomirani umetnici.

U red umetnika koji su se svečanim činom podizanja Skadarlijske zastave upisali u istoriju Skadarlije ulazi naš poznati glumac Aleksandar Srećković Kubura. Pored domaćina programa Milana Milosavljevića, u programu učestvuju renomirana vokalna umetnica Danka Stojiljković, glumica Narodnog pozorišta i predsednica Udruženja ljubitelja Skadarlije, Vjera Mujović, zatim vokalne solistkinje RTS-a i Radio Beograda, Vesna Dimić i Biljana Petković, naši glumci LJiljana Jakšić i Bojan Hlišč, koji će nastupati u pratnji orkestra „Skadarlijski momci“. Umetnički centar Talija će izvođenjem građanskih igara uveličati ambijent i atmosferu u Skadarskoj ulici.

Na Platou ispred Kuće Đure Jakšića, od 13 časova na repertoaru je mini muzički koncert, u izvođenju atraktivnog električnog gudačkog kvarteta, Dinamika Music.

Tokom čitavog dana, za posetioce Skadarlije će biti priređen Skadarlijski bazar, prodajna izložba ručnih radova, umetnina, nakita i domaćih proizvoda naših proizvođača, a skadarlijski ugostitelji se spremaju da srdačno dočekaju sve skadarlijske goste.

PROGRAM

12.00 Domaćin Milan Milosavljević

12.05 Obraćanje Miodraga Popovića, direktora TOB, i Vjere Mujović, predsednice Udruženja ljubitelja Skadarlije

12.15 Dobošar: „Kodeks ponašanja u Skadarliji“

12.20 Muzički nastup Danke Stojiljković

12.25 Kolaž starogradskih pesama u izvođenju vokalnih solistkinja RTS-a i Radio Beograda Vesne Dimić i Biljane Petković

12.35 Nastup glumice LJilje Jakšić

12.45 Nastup Umetničkog centra „Talija“

12.50 Svečani čin podizanja Skadarlijske zastave, Aleksandar Srećković Kubura

13.00 Koncert ispred Kuće Đure Jakšića – Dinamika Muzik

beogradski.rs / TOB

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °