21.4 C
Belgrade

Otvoren 29. beogradski dečji sajam

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović otvorila je danas tradicionalni Dečji sajam na prostoru Savskog parka u Beogradu na vodi.

– Ovo je prilika da se deca druže i uče uz igru, ali i način da pokažemo koliko Grad Beograd brine o najmlađima. Prioritet našeg društva je briga o najmlađima i najstarijima kao najranjivijem delu zajednice. Upravo se u odnosu prema njima i pokazuje zrelost jednog društva. Grad Beograd će nastaviti da podržava ovakve manifestacije jer želimo da naša deca rastu u bezbednom okruženju, zdravoj sredini u igri i druženju. Mi smo tu kako bismo im to i omogućili – rekla je zamenica gradonačelnika.

Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, 10. i 11. septembra, uz besplatan ulaz mališani i njihovi pratioci će moći da uživaju u druženju sa omiljenim junacima, u pozorišnim predstavama, neprekidnom zabavnom program na bini, kao i na sportskom terenu uz brojna takmičenja, nagrade, edukativne radionice i ostale zanimljive sadržaje prilagođene novonastalim okolnostima na obezbeđenom otvorenom prostoru većem od 4.000 kvadratnih metara.

U programu učestvuju Leontina Vukomanović, hor „Čarolija” i drugi dečji horovi, baletski studiji, kulturno umetnička društva, a tokom oba dana sajma organizovan je i poseban program na sportskim terenima.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
21 ° C
21.4 °
19.7 °
49 %
7.2kmh
0 %
Нед
21 °
Пон
19 °
Уто
17 °
Сре
20 °
Чет
21 °