13.5 C
Belgrade

Otvoren 59. Oktobarski salon

Oktobarski salon (Beogradski bijenale) svečano je otvoren u Salonu Muzeja grada Beograda. 

Otvaranju eminentne međunarodne manifestacije likovne i vizuelne umetnosti prisustvovala je gradska sekretarka za kulturu Nataša Mihailović Vacić, pomoćnik ministra kulture Radovan Jokića i kustoskinja Kulturnog centra Beograda i članica Odbora Oktobarskog salona Danica Jovović Prodanović. 

Gradska sekretarka istakla je posvećenu nameru da se u dalji razvoj Oktobarskog salona, ali i same forme ove manifestacije uključe umetnici i stručna javnost, kao i šira javnost kojoj je, kako je rekla, ovaj program i namenjen.

Jokić je podvukao neizostavnu podršku Ministarstva kulture najvažnijoj manifestaciji savremene vizuelne umetnosti u Srbiji. Istakao je da će Oktobarski salon i nadalje uživati podršku u razvijanju i traženju inovativnih formi održavanja i artikulisanja savremenog stvaralaštva.

Ovogodišnje izdanje posvećeno je preispitivanju duge i neprekinute istorije Oktobarskog salona od 1960. godine, dodala je Danica Jovović Prodanović. 

Radovi su, osim u Salonu Muzeja grada Beograda, predstavljeni i u prostoru Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković”, Legatu Vojislava M. Jovanovića Maramboa, te u paviljonu na Cvetnom trgu, kao i mural i bilbordi izvedeni u javnom prostoru. 

Bogati program nastavlja se danas, u subotu i nedelju, a detaljne informacije mogu se naći na internet-stranici: oktobarskisalon.org. Sve izložbe biće otvorene do 4. decembra, a ulaz je besplatan.  

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.5 °
11.9 °
75 %
6.2kmh
0 %
Пет
13 °
Суб
14 °
Нед
7 °
Пон
2 °
Уто
2 °