14.8 C
Belgrade

Otvoren Informativno-poslovni centar Sankt Peterburga u Beogradu

U sklopu posete delegacije Sankt Peterburga, Informativno-poslovni centar ovog grada svečano je danas otvoren u Beogradu i nalazi se u Ulici Milenka Vesnića. Centar su zajedno otvorili gradski sekretar za privredu Nikola Kožović, član Vlade Sankt Peterburga Jevgenije Dmitrijevič Grigorjev, ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko i rukovodilac centra Aleksandar Branković.

Nikola Kožović je tom prilikom istakao da mu je velika čast što u ime Grada Beograda i Sekretarijata za privredu učestvuje u ovom važnom događaju.

– Iskreno verujem da će saradnja između privrednika dva grada biti veoma uspešna, te da ćemo svi zajedno opravdati otvaranje ovakvog centra. Nadam se i konkretnim rezultatima u skorije vreme. Naš cilj jeste da centar bude mesto povezivanja, poslovnog umrežavanja, prenosa znanja, iskustva i tehnologije – rekao je Kožović.

Jevgenije Dmitrijevič Grigorjev je naveo da otvaranjem ovog centra „Sankt Peterburg Beogradu i svojoj srpskoj braći daje deo svog srca”.

– Ovde će bilo koji čovek moći da nađe odgovore na pitanja korisna za oba grada. Ovo nije samo formalnost, već delimo s vama deo naše duše – poručio je Grigorjev.

Ambasador Bocan-Harčenko je naglasio da je za Rusiju svaka saradnja važna, posebno sa Srbijom, „zemljom koja misli, gaji, čuva i sledi svoj nacionalni interes”, u čemu istrajavaju predsednik i Vlada Srbije.

– Informativno-poslovni centar otvara mogućnost da idemo dalje u bilateralnoj saradnji, jer za Srbiju nema smetnji ni prepreka, čak i u sadašnjim otežanim uslovima. Regionalna saradnja daje poseban doprinos sveobuhvatnoj saradnji između Rusije i Srbije, bilo u privrednoj sferi ili u drugim važnim oblastima – naveo je Bocan-Harčenko, podsećajući da je istorija odnosa između dva grada veoma duga, ali da Sankt Peterburg sarađuje i sa drugim gradovima u Srbiji, među kojima su Niš i Novi Sad.

Aleksandar Branković je kazao da je centar otvoren nakon više meseci rada i pripreme.

– Naš centar biće polazna tačka za sve poslovne ljude iz Srbije koji žele da se povezuju s partnerima iz Rusije, ali i za sve one koji imaju ideje kako širiti kulturnu, privrednu, tehničku, naučnu i sportsku saradnju između dve države i dva grada. Od danas Sankt Peterburg i Beograd biće bolje povezani i umreženi nego ranije, a konkretne rezultate očekujemo ubrzo – istakao je Branković.

Delegacija ruskog grada je brojna i „pokriva” mnogo važnih oblasti u kojima će se nadalje razvijati odnosi između dva grada.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
14.8 ° C
15.2 °
14.1 °
55 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °