0.4 C
Belgrade

Otvoren Međunarodni turnir košarkaša u kolicima

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović otvorio je danas turnir košarkaša u kolicima, prvo kolo Međunarodne „NLB wheel” lige koji se održava u Velikoj dvorani Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta. 

Mladenović je rekao da Grad Beograd ima veoma dobru saradnju sa Savezom i Paraolimpijskim komitetom Srbije, te da je važno da se ovakvi turniri podrže.

– Drago mi je što na ovaj način promovišemo sport. Košarka u kolicima je perspektivna u smislu širenja i jačanja na našim prostorima. Ona je nacionalni sport, a mi smo u košarci prepoznatljivi kao jedna od najuspešnijih nacija u svetu, tako da je dobro da pružimo podršku sportistima koji na ovaj način imaju priliku da se potpuno socijalizuju – naglasio je Mladenović.

Prema njegovim rečima, na ovaj način sportisti dobijaju priliku da u svoje živote unesu novi momenat kroz treninge i takmičenja, kao i putovanja. To im omogućava, dodao je, da žive normalan život.

– Sezona počinje turnirom gde je Beograd domaćin, kao i naš klub „Singidunum Crvena zvezda”. Drago nam je što smo ugostili ekipe iz regiona. Svi zajedno, Grad, Republika i savezi, moramo da radimo na tome da se poboljša infrastruktura i da ovim ljudima omogućimo adekvatne uslove za treninge i takmičenja. Ovo je prilika da se podsetimo da ima prostora da na tome svi radimo – naveo je Mladenović i dodao da je ovo sport koji uključuje sve oblike invaliditeta i da se igra po svim košarkaškim pravilima.

Predsednik Saveza košarkaša u kolicima Vladimir Kuzmanović je rekao da ova međunarodna liga traje već četranest godina, a da ove godine ekipa „Singidunum Crvena zvezda” zastupa Srbiju. 

– Beograd je organizator prvog turnira u ovoj godini, tako da je ovo početak sezone. Prvi put u ovom regionu napravljeno je da jedan klub košarkaša bude umrežen sa košarkašima u kolicima. Tu smo da promovišemo ovaj najatraktivniji paraolimpijski sport – naveo je Kuzmanović.

Učesninci turnira su  KKK „Singidunum Crvena zvezda”, KKK OSI „Paramont” iz Podgorice, KKK „Zadar” i ŽSI POK „Ljubljana”.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
0.4 ° C
3.7 °
-0.3 °
95 %
0.9kmh
75 %
Уто
3 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
3 °

Servisne vesti