6.8 C
Belgrade

Otvoren novi objekat učeničkog doma Poljoprivredne škole PK „Beograd”

Novi objekat učeničkog doma u okviru kompleksa Poljoprivredne škole PK „Beograd” danas je svečano otvoren. Škola ima dugu, bogatu, obrazovnu i kulturnu tradiciju. Osnovana je 1965. godine, a do 1978. bila je sastavni deo kombinata, te potom prelazi u sistem obrazovanja i nadležnost Ministarstva prosvete.

Događaju su prisustvovali ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, gradski sekretar i podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić i Igor Raičević.

Ministarka je zahvalila Vladi Srbije, Razvojnoj banci Saveta Evrope i navela da je to zajedništvo obezbedilo sredstva kako bi 120 učenika od početka ove školske godine koristilo učenički dom. Vrednost investicije je 3,1 milion evra. Ona je navela da je oko 350.000 evra uloženo u opremu i nameštaj unutar prostora koji je danas otvoren, te da je Grad Beograd donirao 160.000 evra. 

– Učenici neće sticati samo znanje i obrazovanje koji su predviđeni programom, već će negovati međusobne odnose, raditi na poštovanju ljudskih vrednosti, negovaće poštovanje jednih prema drugima, kao i u odnosu na nastavnike i učiće kako se najbolje spaja teorijsko i praktično znanje – istakla je ministarka.

Direktorka Poljoprivredne škole Dragana Benović je rekla da danas započinje novo poglavlje u razvoju ove ustanove.

– Privilegovani smo jer smo mi generacija koja je ostvarila snove, ostvarili smo san da škola i dom budu suštinski i prostorno zajedno. To je velika snaga i ogroman zamajac za novi razvoj – istakla je Dragana Benović.

Škola sa domom učenika ima povoljne lokacijske uslove koji je definišu kao urbanu obrazovnu ustanovu sa kapacitetima za kvalitetno stručno obrazovanje. Dom učenika dostupan je đacima iz cele Srbije, što joj daje poseban značaj u nacionalnom obrazovnom sistemu.

Investicija  je realizovana u okviru projekta „Obrazovanje za socijalnu inkluziju” Ministarstva prosvete.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °